Star Wars Jedi: Fallen Order onthuld

EA en Respawn hebben Star Wars Jedi: Fallen Order onthuld, zij het voorlopig enkel met een cinematische trailer. Op gameplay is het dus nog wachten, mogelijk tot EA PLAY in juni. Wel werden al wat verhaal- en gameplaydetails onthuld voor de game, die op 15 november verschijnt voor pc, PS4 en Xbox One.

Star Wars Jedi: Fallen Order brengt een origineel maar authentiek Star Wars-verhaal dat zich afspeelt in een melkwegstelsel dat recent veroverd werd door het Empire. Spelers gaan aan de slag als Cal Kestis, een Jedi-held die een vluchteling is geworden en die moet vechten om te overleven terwijl hij de mysteries tracht te ontrafelen van een reeds lang uitgestorven beschaving, in een poging om de Jedi Order weer op te bouwen terwijl het Empire probeert om de Jedi voor goed uit te roeien.

De game zou voornamelijk focussen op nieuwe personages. Zo is er naast Cal Kestis ook Second Sister, die de grote vijand in de game zou zijn. Verder beschikt Cal over een side-kick droid genaamd BD-1. De game zou echter ook de nodige bekende elementen en personages bevatten, wat haast niet anders kan aangezien de game rond het fameuze “Order 66” lijkt te draaien.

Wat gameplay betreft, mogen we ons verwachten aan een verhaalgedreven singleplayer-only third-person action-adventure game met een focus op unieke lightsaber combat, uiteraard aangevuld met speciale krachten die de Force met zich meebrengt. Ook werd benadrukt dat er geen microtransacties in de game zullen zitten, en dat die ook nooit zullen worden toegevoegd.

Tot slot nog wat interessante info: de narratieve leiding is in handen van Aaron Contreras, die eerder narrative designer was voor Mafia III en Far Cry 3. Game director is Stig Asmussen, die game director was voor God of War III. Lead combat designer is Jason de Heras, die eerder senior combat designer was voor God of War III en God of War: Ascension. De game wordt ontwikkeld met de Unreal Engine 4.

Dennis
Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password