Square Enix kondigt Final Fantasy XIV Fan Festival 2023-2024 aan, mijlpaal van 27 miljoen geregistreerde spelers bereikt

Square Enix eeft vandaag plannen aangekondigd voor een nieuwe reeks Final Fantasy  XIV Fan Festivals in 2023-2024. Deze festivals draaien helemaal om de hooggeprezen MMORPG Final Fantasy XIV en beginnen in de zomer van 2023, met Las Vegas en Londen als eerste twee gaststeden, begin 2024 gevolgd door een afsluitend Fan Festival in Japan.

Het nieuws werd gedeeld tijdens de 73e Letter from the Producer LIVE-stream, die onderdeel was van een langere uitzending. Daarbij maakte Final Fantasy  XIV Online-producer en director Naoki Yoshida ook bekend dat de game nu wereldwijd meer dan 27 miljoen geregistreerde spelers heeft.
De evenementen zullen plaatsvinden in Noord-Amerika, Europa en Japan. Hieronder meer details:

 • Noord-Amerika – Las Vegas, Nevada – Las Vegas Convention Center
  • 28 juli – 29 juli 2023
 • Europa – Londen, Verenigd Koninkrijk – The ExCel Centre
  • 21 oktober – 22 oktober 2023
 • Japan – Plaats nog niet bekend
  • Begin 2024

Op een later moment wordt meer informatie verstrekt over de FINAL FANTASY XIV Fan Festivals, inclusief details over kaartverkoop. Ga voor meer details naar de website van het evenement: https://fanfest.finalfantasyxiv.com.

Tijdens de laatste Letter from the Producer LIVE-stream werd ook ander nieuws onthuld, inclusief een overzicht van aanvullende content die op dinsdag 18 oktober naar FINAL FANTASY XIV Online komt als onderdeel van Patch 6.25. Hieronder meer details:

 • Nieuwe Side Story Quests – Somehow Further Hildibrand Adventures worden vervolgd in Patch 6.25.
 • Nieuwe Weapon Enhancement Quests – Spelers kunnen Manderville-wapens verkrijgen en verbeteren in de hele Patch 6.x-serie, beginnend in de Somehow Further Hildibrand Adventures questline.
 • Nieuwe Tribal Quests: Omicron – Nieuwe dagelijkse quests voor Disciples of the Land.
 • Nieuwe “Variant Dungeons” gevechtscontent – Spelers kunnen genieten van nieuwe kerkers met verschillende niveaus, beginnend met de Sil’dihn Subterrane. Deze kerkers zijn ontworpen voor 1 – 4 spelers, waarbij de vijanden meeschalen met de omvang van de groep. Spelers kunnen met Nanamo kerkers verkennen met verschillende routes, die veranderen op basis van de acties die spelers binnen de kerker uitvoeren. Spelers kunnen op elke route ook Folio’s krijgen die ze kunnen samenvoegen om geheimen te doorgronden en het verhaal compleet te maken.
 • Criterion Dungeons – Zwaar uitdagende content voor vier spelers, op een gebied dat lijkt op dat van Variant Dungeons, maar dan met vaste routes. De Criterion Dungeon-content biedt twee moeilijkheidsniveaus, met beide hun eigen unieke set regels en eigenschappen.

Tenslotte kunnen spelers uitkijken naar de uitbreiding van het Noord-Amerikaanse datacenter op 1 november. Deze uitbreiding is bedoeld om vertragingen tijdens piekperiodes te voorkomen, nu het aantal spelers steeds groter wordt. Het nieuwe logical datacenter heet “Dynamis” en biedt aanvankelijk toegang tot vier nieuwe wereld, met plannen om dit in de toekomst verder uit te breiden. Meer details komen binnenkort beschikbaar via de Lodestone.

ieuwe spelers die hun avonturen in het rijk Eorzea willen beginnen, kunnen hun voordeel doen met de zevendelige FINAL FANTASY XIV Online Starter Guide-series op YouTube. Deze video’s volgen de reis van Kaz en zijn mentor Mayra, die hem begeleid op zijn eerste stappen in Eorzea.

Met meer dan 27 miljoen geregistreerde spelers is er nooit een beter moment geweest voor nieuwkomers om hun avonturen in de veelgeprezen FINAL FANTASY XIV Online-saga te beginnen. De uitgebreide Free Trial omvat nu alle content van de uitbreidingen A Realm Reborn en Heavensward™ (en updates tot Patch 3.56), naast een extra speelbaar ras (Au Ra), en drie aanvullende speelbare jobs (Dark Knight, Astrologian en Machinist). Spelers van de Free Trial kunnen genieten van honderden uren bekroonde gameplay en verhalende ervaringen die samen het equivalent vormen van twee volledige FINAL FANTASY-titels, zonder speeltijdbeperkingen.

 

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password