Skullbeat: Felix The Reaper keert terug in Roblox Rhythm Rumbler

Skullbeat, een nieuwe PvP-ritme-actiegame van het Deense tagteam Kong Orange en Chop Chop Games, is nu beschikbaar op Roblox.

Aangekondigd in San Francisco tijdens de Roblox Developer Conference (RDC) keynote presentatie, Skullbeat is het tweede spel in de “Felix the Reaper” franchise, het verplaatsen van de dansende agent van de dood naar een compleet nieuwe omgeving, platform en genre.

In Skullbeat stellen maximaal vijf gebruikers hun ritmische vaardigheden op de proef door vormen te gooien, power-ups te ontketenen en punten te verzamelen in de ultieme dodendans. Met een groot aantal nummers en levels heb je meer nodig dan perfecte timing om je collega-duellerende dansers te verslaan. Een deel ballet, een deel strijd, elke ronde zullen gebruikers hun tegenstanders bekogelen met verschillende afleidingen, van een verblindende flashbang en verwarrende confetti, tot een bevriezingsstraal die je dood in je sporen zal stoppen. Exclusief toegankelijk via Roblox, kunnen gebruikers socializen en prijzen vrijspelen in de stijlvolle, high-fidelity nachtclub van Skullbeat tussen elke muzikale multiplayer krachtmeting door.

Na de stijlvolle singleplayer puzzelgame Felix the Reaper uit 2019 leek Skullbeat een natuurlijke manier om het Felix-universum uit te breiden, legt Kong Orange CEO Esben Kjær Ravn uit:

“De volledige multiplayer in een game geïnspireerd door de Danse Macabre en die kleurrijke kunstgeschiedenis was voor ons een hand-in-hand ervaring.”

“Als gameontwikkelaar voel ik me zeer succesvol en gelukkig dat ik een tweede deel in deze franchise heb kunnen maken. Het is een duidelijk bewijs van de kracht en vasthoudendheid die in mijn ogen onder de motorkap van elke goede gamestudio schuilt, en nu kunnen we dat met de wereld delen.”

Collega-ontwikkelaar Chop Chop Games uit Denemarken heeft zich ook ingezet om de ritmeslag tot leven te wekken.

“Het was geweldig om aan Skullbeat te werken”, zegt Dario Rahimic, CEO van Chop Chop Games. “Als groot fan van ritmegames heb ik altijd al een frisse draai aan het genre willen geven en ik denk dat Roblox daar een geweldige plek voor is geweest. De Roblox-community staat open voor nieuwe dingen en heeft ons tijdens de alpha geweldige feedback gegeven en ons geholpen het spel te verbeteren.”

“Felix the Reaper is een geweldige IP om mee te werken en ik hoop dat deze groovy draai aan de Danse Macabre goed tot zijn recht komt.”

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password