Sifu – Sloclap’s Kung Fu Action Title is Available Now on PC & PlayStation

Een van de meest verwachte titels voor 2022, de Kung Fu-actiegame Sifu van ontwikkelaar en uitgever Sloclap (Absolver), is vandaag verkrijgbaar op PlayStation en PC via de Epic Games Store voor €39,99.

Sifu speelt zich af tegen een gedetailleerde achtergrond van een fictieve Chinese stad waar spelers een eeuwenoud mysterie ontrafelen via een reeks moeilijke confrontaties die hun vaardigheden tot het uiterste testen. Om schijnbaar onoverkomelijke tegenslagen te overwinnen, moeten vechters vertrouwen op hun beheersing van Kung Fu en een magische hanger die hen na de dood weer tot leven wekt. De prijs van magie is echter hoog en bij elke opwekking veroudert een vechter drastisch: tijd is de prijs die voor wraak wordt betaald.

De onlangs uitgebrachte launch trailer onthult eindelijk de gewelddadige vonk die de weg heeft gelegd voor een vurige reis, aangewakkerd door woede en verwoesting. In de trailer worden de vijf belangrijkste vijanden voorgesteld die je op je zoektocht naar verlossing zult tegenkomen. De trailer van vandaag laat een schokkende reeks authentieke Pak Mei Kung Fu-actie zien als het hoofdpersonage, dat spelers als man of vrouw kunnen spelen, door een verscheidenheid aan vijanden glijdt met vaardige, bedachtzame gevechten.

Het spel wordt vandaag wereldwijd gelanceerd met een indrukwekkende reeks positieve recensies van internationale critici, met een huidige Metacritic en OpenCritic score van 81 over meer dan 50 beoordelingen elk (op het moment dat dit persbericht werd geschreven).

Sifu’s belangrijkste inspiratie komt uit klassieke Kung Fu vechtfilms, met een aantal van de ontwikkelaars bij Sloclap die Pak Mei Kung Fu en verschillende andere vechtsporten hebben beoefend. Gedurende de ontwikkeling van het spel hebben de ontwikkelaars van Sloclap nauw samengewerkt met het Kowloon Nights team, gevestigd in Beijing en Hong Kong, om culturele beoordelingen te organiseren om het spel zo respectvol mogelijk te maken voor de Chinese Kung Fu cultuur. Meerdere consultants van Chinese videogamebedrijven werden uitgenodigd om mee te werken en feedback te geven, wat resulteerde in talloze wijzigingen aan het spel, variërend van het uiterlijk van het hoofdpersonage tot details van de omgeving. Om aan te sluiten bij de vijf elementen van de Wuxing, die centraal staan in de thema’s van het spel, mengde de Chinese componist Howie Lee traditionele Chinese instrumenten met elektronische muziek, wat resulteerde in een unieke soundtrack die het authentieke gevoel versterkt waar het Sloclap-team naar streefde.

De vechtscènes in de game zijn gebaseerd op levensechte bewegingen van Sloclap’s vechtchoreograaf, Sifu Benjamin Colussi, die nauw samenwerkte met de animators en ontwerpers van Sloclap om de meest gedetailleerde Kung Fu-game tot nu toe te produceren. Colussi bracht een aantal jaren door met het leven en het beoefenen van Pak Mei Kung Fu in Foshan, China als een van de weinige uitverkoren discipelen van Sifu Lao Wei San. Colussi is momenteel eigenaar en uitbater van de in Parijs gevestigde LWS Pak Mei School, die een zusterschool heeft in Foshan. Samen met Sifu Lao Wei San, bieden de twee scholen de meest vooraanstaande studie aan in de Pak Mei stijl van Kung Fu. Colussi is ook Vice President van de Foshan Pak Mei Sportvereniging in Foshan, China.

Fans kunnen uitkijken naar geplande toekomstige content en DLC voor Sifu, inclusief een komende gratis update met een volledig Chinese (Mandarijn) VO-versie die momenteel wordt opgenomen in Shanghai.

Sifu vertelt een fictief verhaal over wraak in een fictieve stad, maar de authenticiteit van het spel schijnt door in de waarheidsgetrouwe gevechten en ook in de mate van detail die Sloclap heeft aangebracht in de visueel verbluffende omgevingen van het spel. Sifu’s aandacht voor detail geeft spelers een verhoogd gevoel van onderdompeling terwijl ze een fictieve stad doorkruisen op hun weg naar verlossing.

Sifu doorkruist twee populaire genres en biedt een geheel unieke weergave van gameplay en verhaal, gebruikmakend van het kernprincipe dat Kung Fu een pad is voor zowel het lichaam als de geest. Leer je van fouten en vind je de kracht om de verwoestende technieken van Pak-Mei Kung Fu onder de knie te krijgen? Zal je in staat zijn om je dorst naar bloed te overstijgen en de cyclus van wraak te doorbreken?

Ontdek het vandaag nog, want Sifu is nu overal ter wereld speelbaar voor €39,99 voor de standaardeditie en €49,99 voor de Deluxe Edition.
De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password