Sega stopt verkoop van Judgement nadat acteur betrapt werd op cocaïne

Sega heeft beslist om de verkoop van Judgement, een game van het Yakuza team, voorlopig stop te zetten nadat acteur Pierre Taki, die in de game zijn stem verleent aan het personage Kyohei Hamura, betrapt werd op het gebruik van cocaïne. Na een tip werd zijn wagen doorzicht door de politie, maar daarbij werd niets gevonden. Bij een urinetest testte hij echter positief op cocaïne. Taki werd gearresteerd.

In Japan geldt een nultolerantie op het gebruik en bezit van (hard)drugs. Voor bezit van cocaïne kan een gevangenisstraf tot 7 jaar opgelegd worden. Niet geheel onlogisch dus dat Sega actie onderneemt. Vorig jaar trouwens werd acteur Hiroki Narimiya in Yakuza 4 vervangen na beschuldigingen van cocaïnegebruik. Mogelijk zal Sega ook nu weer proberen de acteur nog te vervangen, al zal dat de nodige moeilijkheden met zich meebrengen omday Judgement in Japan reeds gelanceerd werd. Bij ons verschijnt de game normaal dit jaar nog.

Taki verzorgt trouwens ook de stem van Olaf in de Japanse versie van Frozen en Kingdom Hearts III. Doorgaans reageert Disney streng op dergelijke zaken, dus dat zal hier vermoedelijk niet anders zijn.

Dennis
Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password