Rogue-lite Rpg The Hand Of Merlin Nu Beschikbaar Op Pc En Console

Onafhankelijke ontwikkelaar Room C Games in coproductie met Croteam en in samenwerking met indie-uitgever Versus Evil kondigen aan dat hun rogue-lite RPG-game The Hand of Merlin vandaag Steam Early Access heeft verlaten op pc, en beschikbaar is om te spelen op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox One en Nintendo Switch. De consoleversies lanceren met alle acht grote updates van de pc-versie inbegrepen.
The Hand of Merlin is een turn-based rogue-lite RPG waarin Arthuriaanse legende botst met donkere en dreigende sci-fi horror. Deze ongebruikelijke samensmelting van genres introduceert een geheel uniek sci fi element in het verhaal. Door gebruik te maken van zowel squad-based als turn-based gevechten, kunnen spelers tactische sluwheid gebruiken om dekking te zoeken, hinderlagen op te zetten en aanvallen te coördineren met ranged, melee en spellcasting gevechten om zowel menselijke als onwereldse weerzinwekkende wezens en andere vijandelijke personages die ze op hun zoektocht tegenkomen te verslaan.

The Hand of Merlin neemt spelers mee op een reis van Albion naar Jeruzalem om middeleeuwse landen te verkennen die op de rand van een apocalyps staan en worden aangevallen door een buitenaards kwaad in een verhaal dat is bedacht door Jonas Kyratzes (The Talos Principle, Serious Sam 4) en Verena Kyratzes (The Lands of Dream, Serious Sam 4).

The Hand of Merlin is een spel waarin de keuzes permanent zijn, afhankelijk van de beslissingen die spelers nemen terwijl ze een pad banen door het land van Albion, Marca Hispanica en al-Andalus. Avonturiers zullen ook een scherp evenwicht moeten vinden bij het afwegen van het risico en de beloning voor de paden die ze kiezen.

Wat spelers meenemen op hun reis is essentieel, want gevechten zijn onvermijdelijk, handel in nabijgelegen steden kan wapens en bepantsering verbeteren, of ze kunnen blijven zwerven en handel drijven met kluizenaars in het wild. Renown is de ruggengraat van de progressie in The Hand of Merlin en kan worden gebruikt om de partijhelden te levelen, en spelers kunnen kiezen tussen een willekeurige set van nieuwe vaardigheden of verbeterde attributen om de gevechtskwaliteiten van hun partij in balans te brengen.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password