Riftbound komt in mei naar Steam

De in Melbourne gevestigde indie games ontwikkelaar Barrel Smash Studios, kondigde vandaag aan dat hun tower defense/strategy/adventure game “Riftbound” naar de PC komt via Steam op 12 mei 2022.
Vrede heerst in het betoverde rijk totdat de snode Necromancer, gedoemd om eeuwig in de Dark Rift door te brengen, ontsnapt uit zijn buitenwereldse gevangenis en dreigt zijn kwaadaardige invloed over het land te verspreiden. Alleen een jonge tovenaar, met de raad van de Grote Eik en de hulp van krachtige elementalen, kan de harmonie herstellen en de magische dreiging voor eens en voor altijd uitbannen.

Ga de strijd aan met golven gruwelijke vijanden in realtime en val strategisch de gelederen aan van Skeletten, Spearblasters, Berserkers en andere dodelijke tegenstanders. Leid een heldhaftig leger dat het opneemt tegen boosaardige eindbazen zoals de Giant Troll, voordat je de Necromancer zelf ontmoet. Leer de eigenschappen van elk elemental en evolueer deze mythische wezens in hun ultieme vormen uit een van de vijf scholen van magie.

Kies uit meer dan 40 spreuken, evoluties en combo’s om verwoestende vernietiging te zaaien op het schurkenleger van de Necromancer door het vijandelijke legioen te verbranden, te zappen, te bevriezen en te laten exploderen. Evolueer elementalen in de strijd om het verdedigingsniveau te verhogen en aanvalstactieken te verbeteren. Verdoof, blokkeer en duw vijandelijke linies terwijl je de controle over lanes overneemt om uiteindelijk de Dark Rift gevangenis te verzegelen.

Verover lonende zijmissies om buitengewone spreuken, evoluties en upgrades vrij te spelen om de strategie en tactiek te versterken en zo de beste verdediging tegen het inkomende ondodenleger te verkennen. Ontmoet nieuwe bondgenoten in meer dan 50 levels en verschillende moeilijkheidsgraden terwijl je je door de Deep Woods, Snowcap Mountains en Blighted Forest waagt.

De legendarische zoektocht van Riftbound is ontwikkeld met een breed scala aan toegankelijkheidsopties en biedt een innovatieve dyslexietekstfunctie waarmee tovenaars lettertypen, letters, tekens en regelafstanden kunnen veranderen om de leesbaarheid te verbeteren.

“We hebben een episch avontuur vol magie en intrige ontwikkeld, met fabelachtige wezens in een high-fantasy setting,” zegt James Thomas, mede-oprichter en Lead Programmer, Barrel Smash Studios.

“We hopen dat spelers net zoveel plezier zullen beleven aan het onderdompelen in de wereld van Riftbound als wij hebben gehad tijdens het maken ervan!”

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password