Resident Evil Village krijgt “Shadows Of Rose” DLC

Er komt meer verhaal naar Resident Evil Village, de downloadbare content die ontwikkelaar Capcom Winters’ Expansion noemt, bevat een nieuw hoofdstuk genaamd “Shadow of Rose”, waarin het verhaal wordt verteld van de dochter van hoofdrolspeler Ethan, die worstelt met haar grove, op schimmel gebaseerde superkrachten.

Capcom onthulde het DLC hoofdstuk tijdens zijn game showcase, terwijl ook een heleboel details over wat het nieuwe verhaal zal dekken. Shadow of Rose gaat verder na de eindscène die spelers zagen in de Village basisgame, die 16 jaar vooruit in de tijd springt om ons een nu volwassen Rose te laten zien. In het slot van Village werd gesuggereerd dat Rose vaardigheden heeft die het gevolg zijn van de blootstelling van haar ouders aan het mutagene mos dat centraal staat in Resident Evil Village en Resident Evil VII, en dat personages zoals Chris Redfield haar daarom nauwlettend in de gaten houden.

Het verhaal van Rose lijkt een meer psychologische toon aan te nemen dan het oorspronkelijke verhaal van Village deed. Volgens de Capcom Showcase is Rose versmolten met het bewustzijn van de megamycete, de enorme schimmelkolonie onder de Village in het basisspel, die de monsters van Village heeft voortgebracht. In Village leerden we dat mensen die door de schimmel zijn geïnfecteerd, hun bewustzijn met de schimmel kunnen laten versmelten, zelfs nadat ze zijn gestorven, dus wie weet wat ze daar zal aantreffen. In de trailer komt Rose een ander meisje tegen dat precies op haar lijkt, en wordt ze door het verhaal geleid door een schijnbaar spookachtige kracht die zichzelf Michael noemt. Zoals Capcom al opmerkte, zijn er niet alleen monsters die je bedreigen in Shadows of Rose. De wereld zelf probeert je te vermoorden en omdat het spel zich afspeelt in het bewustzijn van Rose in plaats van in de fysieke werkelijkheid, lijkt het alsof de locaties om je heen kunnen draaien en veranderen terwijl je speelt.

De “Shadows Of Rose” DLC komt uit op 28 oktober en bevat ook een nieuwe third-person modus voor het basisspel en een uitbreiding van Village’s Mercenaries modus, met nieuwe personages en stages.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password