Resident Evil Village komt op 7 mei naar current en last-gen consoles

Tijdens het digitale Resident Evil Showcase-programma van vandaag heeft Capcom belangrijke details onthuld over de komende survival horror-titel Resident Evil Village, het achtste hoofddeel in de genre-definiërende Resident Evil-franchise. Capcom maakte bekend dat Resident Evil Village wereldwijd verkrijgbaar zal zijn vanaf 7 mei 2021 op PlayStation 5, Xbox Series X|S en Steam, samen met de tijdens het programma aangekondigde versies voor PlayStation 4 en Xbox One. Bezitters van de PlayStation 4-versie van Resident Evil Village kunnen de game upgraden naar de digitale  PlayStation 5-versie, terwijl de game Smart Delivery ondersteunt voor de Xbox Series X|S en Xbox One. Er werden voor het eerst ook uitgebreide gameplaybeelden getoond die meer details over de game onthulden. Daarnaast werd bekendgemaakt dat de multiplayer-game Resident Evil  Re: Verse zal verschijnen om het 25-jarig jubileum van de franchise te vieren. Vanaf vandaag beginnen de pre-orders en kunnen PlayStation 5-bezitters een voorproefje krijgen van het mysterieuze, prachtige kasteel Dimitrescu in Resident Evil Village met de opzichzelfstaande Maiden-demo.

Resident Evil Village vervolgt het verhaal van Ethan Winters, dat begon in Resident Evil™ 7: Biohazard. Het volgende deel in de serie combineert de zenuwslopende actie met de kenmerkende survival horror-gameplay waar de Resident Evil-serie om bekendstaat. Tijdens de uitgebreide demonstratie van de gameplay, heeft het ontwikkelteam diverse nieuwe details onthuld, inclusief enkele features die teruggrijpen op populaire elementen uit eerdere Resident Evil-games. Hoofdrolspeler Ethan kan nu items kopen en verkopen, recepten kopen voor crafting, en wapens aanpassen bij een koopman genaamd “The Duke.” Met behulp van verzamelbare materialen kan Ethan kostbare consumables craften die hij goed kan gebruiken om de terreur van het stadje te overleven. Het gebruik van deze middelen vereist meer strategische planning en handig gebruik van een aangepast inventarissysteem met beperkte ruimte, zoals fans dat kennen uit eerdere delen.

 

De diverse vijanden die tijdens het digitale programma werden getoond zijn slechts enkele van de griezels die spelers in Resident Evil Village zullen tegenkomen. Ethan krijgt te maken met vele bedreigingen, zoals de snel bewegende wezens die hem meedogenloos opjagen en Lady Dimitrescu’s mysterieuze dochters die kunnen transformeren in zwermen insecten. De gevarieerde tegenstanders in de game hebben elk hun eigen, kenmerkende manier van aanvallen, waardoor spelers steeds weer hun strategieën moeten wijzigen en snel moeten beslissen of ze willen aanvallen, blokkeren of vluchten om te overleven. Om tijd te winnen en ruimte te scheppen voor de volgende actie, kan Ethan nu ook een nieuwe kick-actie gebruiken.

Vanaf vandaag kunnen PlayStation 5-bezitters een exclusief kijkje nemen in het kasteelgebied van Resident Evil Village met de Maiden-demo. Dit is een opzichzelfstaande ervaring die los staat van de hoofdgame, maar demonstreert wel de verbluffende beelden en 3D-audio die spelers in de game kunnen verwachten. In deze zeer spannende demo moeten spelers als de Maiden hun hersenen gebruiken om te ontsnappen, aangezien ze geen mogelijkheden hebben om te vechten of zichzelf te verdedigen. Een andere, nieuwe demo voor alle platformen verschijnt komend voorjaar.

Ter ere van het 25-jarig jubileum van de Resident Evil-franchise, dat in maart 2021 van start gaat, kondigde Capcom aan dat Resident Evil Village toegang zal bieden tot een gratis multiplayer-ervaring getiteld Resident Evil Re: Verse voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Spelers van PlayStation 5 en Xbox Series X | S hebben via backwards compatibility ook toegang tot deze game. Deze bedankbonus voor fans bevat opvallende, komische visuals en plaatst populaire Resident Evil-personages tegenover elkaar in deathmatch-gevechten voor vier tot zes spelers op iconische Resident Evil-locaties. Spelers kunnen kiezen uit een selectie van geliefde personages, elk met hun eigen unieke vaardigheden. Wanneer zo’n personage is verslagen, keert het terug als gemuteerd biowapen, zodat spelers wraak kunnen nemen op hun vijanden. Meer informatie over Resident Evil Re: Verse wordt later gedeeld.

Jeffrey
Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password