Resident Evil Village DLC voegt derde-persoons camera modus toe

Fans van de klassieke Resident Evil-games, opgelet: er komt een third-person cameramodus naar Resident Evil Village. De toevoeging komt als onderdeel van de aankomende DLC van Village – die ook een gloednieuw verhaal en nieuwe huurlingen bevat – en staat gepland voor 28 oktober. 2022.

De overstap naar third-person is een grote stap voor de Resident Evil-franchise. Toen de serie in 2017 overstapte op een first-person camerastandpunt met Resident Evil 7: Biohazard, waren veel fans het daar niet helemaal mee eens. Kort nadat de game op pc arriveerde, doken er verschillende mods op die de game omzetten naar een third-person perspectief, waardoor meer traditionalistische spelers de kans kregen om Biohazard te spelen met hetzelfde perspectief als de games ervoor. Als direct vervolg op Biohazard, deelde Village ook een first-person perspectief.

Tot nu toe heeft Capcom nog niet onthuld of de serie in de toekomst weer een third-person perspectief zal gebruiken. Hoewel de recente remakes van Resident Evil 2, 3, en 4 allemaal gebruik maken van third-person, zou dat gewoon kunnen zijn om dezelfde look te behouden als de originele games. Aangezien de recente verhaallijn van hoofdrolspeler Ethan Winter lijkt te zijn afgerond, zouden we voor de volgende game wel eens een stap terug kunnen zien.
 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password