Republic of Gamers onthult nieuwe versies van ROG Phone 6 en brengt speciale Batman-editie uit

Vandaag onthult Republic of Gamers nieuwe versies van zijn ROG Phone 6-gaming smartphones die dankzij een samenwerking met MediaTek een nóg hoger niveau qua performance weten aan te tikken. Maak kennis met de ROG Phone 6D en Rog Phone 6D Ultimate. Beide toestellen zijn voorzien van een MediaTek Dimensity 9000+ 5G-chipset, met kloksnelheden tot wel 3.2 GHZ, in combinatie met maar liefst 16GB LPDDR5X RAM-geheugen en 512 GB ROM-opslag in het geval van de Ultimate-variant. Ook ontsteekt Republic of Gamers een Bat-Signal: een op Batman geïnspireerde, limited-edition van de ROG Phone 6 komt uit de schaduwen tevoorschijn.

“Het is altijd ons doel geweest om de best mogelijke performance en een prettige game-ervaring centraal te stellen bij het ontwerpen van de ROG Phone. Iedere nieuwe versie legt de lat weer wat hoger en dat is nu niet anders’’, vertelt S.Y. Hsu, Co-CEO van ASUS. “Om de ROG Phone 6D en ROG Phone 6D te ontwikkelen en prestaties naar een hoger niveau te tillen hebben we voor de allereerste keer de handen ineen geslagen met MediaTek.”

“De uitrol van 5G heeft er bovendien voor gezorgd dat mobile gaming een volgende stap heeft kunnen zetten en dat gebruikers onderweg kunnen profiteren van een razendsnelle, sterke verbinding,’’ vult JC HSu, Corporate Vice President en General Manager van MediaTek’s draadloze communicatie business unit, aan. “De Dimensity 9000+ van MediaTek stelt ROG Phone 6D gebruikers in staat om veeleisende games op een soepele manier te spelen. De nieuwe chipset zorgt er daarnaast voor dat spelers kunnen rekenen op een hoge refresh rate, kwalitatieve visuals en maximalisatie van de batterijduur.”

Om meer te weten te komen over het ontwerpproces achter de krachtige gaming smartphones heeft Republic of Gamers de video Dare to be Ultimate: Building a World-Leading Gaming Phone vrijgegeven.
ROG Phone 6D Ultimate houdt het hoofd koel
Uniek voor de ROG Phone 6D Ultimate is een volledig nieuwe AeroActive Portal-functie. Dit hitte-afvoerende ‘deurtje’ werkt samen met de AeroActive Cooler 6 en de minuscule ventilatoren in de vapor chamber om koele lucht binnen laten, zodat de chipset langdurig en tijdens het spelen van veeleisende games koel blijft. Het thermische oppervlak wordt tot wel 9X[2] vergroot en de thermische efficiëntie wordt tot 20% verhoogd wanneer de AeroActive Portal wordt geactiveerd[3].

Een totaalpakket voor mobile gaming
Het geüpgradede GameCool 6 koelsysteem maakt gebruik van 360-graden CPU koeltechnologie om performance van lange duur mogelijk te maken. En om deze lange gamingsessies vol te houden is een batterij 6000 mAh ook geen overbodige luxe. Visuals spatten van het scherm dankzij het 6.78-inch Samsung AMOLED HDR10+-beeldscherm dat is afgestemd met exclusieve ROG tuning-technologie, waarmee een refresh rate van 165 Hz kan worden behaald en een extreem vloeiende touch-sampling rate van maar liefst 720 Hz. De nieuwe ROG Phone-modellen zijn volledig compatibel met de reeds uitgebrachte ROG Phone 6-accessoires, waaronder de AeroActive Cooler 6 en de ROG Phone 6 Glass Screen Protector.

ROG Phone 6 BATMAN Edition
Naast de onthulling van de ROG Phone 6D en ROG Phone 6D is er een ander model uit de schaduw gestapt: de ROG Phone 6 BATMAN Edition. In samenwerking met Warner Bros. Consumer Products en DC brengt Republic of Gamers een speciale versie van de ROG Phone 6 uit die is geïnspireerd op The Dark Knight. Dit komt tot uiting via een Aura RGB-verlicht Batman-logo en een semi-matte afwerking in de kleur ‘Gotham City Black.’ Deze afwerking heeft verbergt overigens iets mysterieus, want wanneer deze in aanraking komt met licht dan wordt er een bewolkte nacht zichtbaar waar een zoeklicht doorheen schijnt. Ook is de user interface ondergedompeld in een Batman-sausje. Denk dan aan exclusieve live-wallpapers, vormgeving van icoontjes, animaties, geluidseffecten en meer.

Adviesprijs en beschikbaarheid
In onderstaande tabel zijn de configuraties beschreven die in de Benelux worden verwacht.

Model Configuratie Kleur Accessoires (inbox) Adviesprijs Verwacht releasemoment
ROG Phone 6D MediaTek CPU / 12GB RAM en 256GB ROM Zilver Adapter, USB-C-kabel, bumper, handleiding €949 Begin oktober
ROG Phone 6 D Ultimate MediaTek CPU / 16GB RAM en 512GB ROM Zilver Adapter, USB-C-kabel, bumper, handleiding, koeler €1399 Begin oktober
ROG Phone 6 Batman Edition MediaTek CPU / 12GB RAM en 256GB ROM Zwart Adapter, USB-C-kabel, bumper, handleiding, op Batman geïnspireerde accessoires €1199 Begin oktober
ROG Phone 6 Pro MediaTek CPU / 18GB RAM en 512GB ROM Wit Adapter, USB-C-kabel, bumper, handleiding €1299 Nu verkrijgbaar

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password