Republic of Gamers en Brash eSports starten talentenjacht voor eSporters

ASUS Republic of Gamers en Brash eSports starten een grootschalige zoektocht naar de beste PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) spelers van de Benelux. Na een serie online en offline toernooien wordt een gloednieuw team gevormd van de beste PC-gamers, die ook een echt profcontract bij Brash eSports krijgen om het tegen de wereldtoppers op te nemen. Gamers van minstens 18 jaar die de uitdaging aan durven, kunnen zich vanaf nu gratis inschrijven op www.ROGbenelux.nl.

Een fundering voor lokale eSports
Hoewel het eSports-fenomeen internationaal groter is dan ooit, zijn er weinig Benelux-teams die meespelen op het hoogste niveau. ROG slaat de handen ineen met Brash eSports en NVIDIA om hier verandering in te brengen en een fundering te leggen voor lokale eSports. ‘In de Benelux zijn niet genoeg liquide middelen beschikbaar om bekende profspelers door middel van transfers samen te brengen’, verklaart Dirk-Jan Hartog, marketingspecialist systems bij ROG. ‘Maar het draagvlak is er wel. Door op creatieve wijze samen te werken, kunnen wij lokale talenten bij elkaar brengen om op het hoogste niveau te spelen. PUBG is nog jong en het competitieve landschap ligt nog open.’

The Unknown Player Tournament Series
Om de tot nu toe onbekende PUBG-talenten uit de Benelux te vinden, wordt een serie toernooien georganiseerd in twee fases. In fase 1 wordt gezocht naar de beste individuele spelers, waarna in fase 2 de beste teamsamenstellingen worden getest.

Fase 1: individuele spelers
Van 29 april tot en met 3 juni vinden vijf toernooien plaats, namelijk vier online toernooien met 100 spelers per toernooi en één offline toernooi met 40 spelers. De online toernooien van fase 1 worden elke zondag van 29 april tot en met 20 mei gehouden, en zijn bedoeld om de beste individuele spelers te ontdekken. Deelnemers kunnen punten verdienen om een plek op de ranglijst te veroveren en deze vast te houden.* De 40 beste spelers van de online toernooien plaatsen zich vervolgens voor het offline toernooi in juni, waar zij moeten aantonen dat zij ook in een vreemde omgeving zijn opgewassen tegen de druk en kunnen presteren.

Fase 2: squads
De daaropvolgende vijf toernooien (vier online en één offline) zijn bedoeld voor squads van vier. Squads kunnen elke zondag van 24 juni tot en met 15 juli meedoen en punten verdienen op de ranglijst. Spelers die ook aan fase 1 hebben deelgenomen, mogen hun punten meenemen naar fase 2. Nieuwe spelers zijn van harte welkom om mee te doen, maar beginnen met 0 punten. Na deze online toernooien, plaatsen de 10 beste squads zich voor een offline toernooi op 29 juli. Een jury, bestaande uit o.a. game-specialist Dirk-Jan Hartog, professioneel streamer Yarasky, DJ Duo Bassjackers en social media-expert Bart Kampschreur, zal niet alleen oordelen over de game-vaardigheden van de spelers, maar ook over bijvoorbeeld de teamdynamiek en hun discipline. De vier meest geschikte spelers krijgen een professioneel contract aangeboden.

Het eerste toernooi vindt plaats op 29 april. Geïnteresseerde gamers kunnen zich vanaf nu gratis inschrijven op www.ROGbenelux.nl.

Jimmy
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bij Game Mania, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password