Red Bull Kumite – Wie wordt de beste gamer ter wereld?

Red Bull Kumite? Dat is Street Fighter V Arcade Edition op het allerhoogste niveau. In een kooi. Tijdens de wereldfinale op 10 en 11 november 2018 in Salle Wagram in Parijs vechten – en dat mag je dus best letterlijk namen – de beste gamers ter wereld onderling uit wie naar huis gaat met de titel. Lees als: crazy combo’s, vingervlugge counters en natuurlijk een uitzinnig publiek. Ook 13 Belgen dingen mee naar de felbegeerde trofee, met de Brusselse Takamura als grootste kanshebber na zijn winst in de Red Bull Kumite Belgium Qualifier onlangs in Brussel.

13 Belgen laten op zaterdag 10 november 2018 hun favoriete personage aantreden in de Last Chance Qualifier. Daar strijden 256 spelers van over heel de wereld voor een plek bij de Final 16. Die kampen op zondag 11 november 2018 om de eeuwige roem in de vierde Red Bull Kumite World Final in Salle Wagram. Een prachtige en unieke locatie waarbij de spelers 1 tegen 1 de strijd aan gaan op het intussen befaamde octagon podium.
Vorig jaar werd de livestream van het event wereldwijd door meer dan 1.4 miljoen mensen gevolgd, deze vierde editie van Red Bull Kumite wordt dus gegarandeerd opnieuw een succes!

Winnaar Red Bull Kumite Belgium Qualifier 
Topfavoriet Takamura (Gamertag) aka Rabiae Houmaid in het echte leven won op 6 oktober de Belgische Editie van Red Bull Kumite. Hij mag op 10 november 2018 zijn favoriete personage (Akuma) laten aantreden in de Last Chance Qualifier in Parijs. Daar strijdt hij tegen 255 spelers van over heel de wereld voor een plek bij de Final 16. Takamura komt hoger op de ranglijst te staan dan zijn 12 andere – online gekwalificeerde – Belgische vrienden dankzij zijn overwinning afgelopen maand op de Red Bull Kumite Belgian Qualifier. Hij wordt dan ook beschouwd als één van de Belgische topfavorieten van het event.

De 13 Belgen die gaan strijden om een plek bij de Final 16?
Takamura – Kenpachi – Fuhajin – Nightcross – NSS – Zou – Anass – Sbirelee – FAL-co – McQueen – Bigmara Ramiz – Majorstart – CCL

“Ik train met de beste spelers van België,” zegt Takamura. “Maar ik analyseer ook de games van mijn tegenspelers en ontwikkel een strategie om ze in de pan te hakken. Ik ga alles op alles zetten om de Last Chance Cypher te overleven. Ik ben ook niet aan mijn proefstuk toe natuurlijk. Ik speel veel internationale toernooien en won er al vier in België. Ik ben alleszins goed voorbereid en heb er zin in!”

PROGRAMMA
ZATERDAG 10 NOVEMBER : Last Chance Qualifier

  • 10h30 – Start livestream
  • 10h30 – 15h30 : Poulefases
  • 15h45 – 17h00 : Matches TOP 48 > TOP 16
  • 17h00 – 22h00 : Matches TOP 16 > Final 2 (Zij krijgen een ticket voor de finale op 11/11)

ZONDAG 11 NOVEMBER : Main Event

  • 14h15 – 14h35 : Start livestream + openingsceremonie
  • 14h35 – 17h30 : Matches TOP 16 > TOP 12
  • 17h50 – 20h00 : Matches TOP 12 > TOP 4
  • 20h00 – 22h00 : Matches TOP 4 > GROTE FINALE!

Volg het live op Twitch!

Jimmy Verwimp
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief als shopmanager bij Game Mania, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password