Quake Champions lanceert Free-to-Play versie – Trailer

De toekomst van Quake Champions is gratis, en die toekomst is er nu. Quake Champions’ free-to-play versie is nu – permanent –  beschikbaar via de Bethesda Launcher of via Steam. Spelers kunnen de game nu meteen downloaden via de Bethesda.net Launcher of op Steam.

Quake Champions blijft in Early Access, maar nieuwe spelers zullen getrakteerd worden op een constant geüpdatete game-ervaring met nieuwe content, verbeteringen en toekomstige evenementen. De game ontving onlangs nog een gigantische content update met daarin een nieuwe Champion, Death Knight – maar ook nieuwe manieren om met bots te spelen en daarbovenop de roadmap met de onthulling van aankomende updates – waaronder nieuwe Champions, modes, cosmetische items en meer.

“Onze free-to-play test op E3 zag meer dan een miljoen spelers hun skills tonen in Quake Champions en de feedback die we van de community kregen, heeft ons geholpen om tot dit punt – het lanceren van onze gratis versie voor iedereen –  te geraken,” zei Tim Willits, Studio Director bij id Software. “Quake Champions brengt alle intense gameplay en skill-gebaseerde actie waar miljoenen fans al decennialang van houden, samen met opwindende nieuwe toevoegingen en twists, en stelt het ter beschikking voor iedereen, helemaal gratis. Geen betere plaats om Quake Champions gratis te lanceren dan op QuakeCon, een bijeenkomst van duizenden van onze diehard-fans met een groot esports toernooi met de beste FPS-spelers ter wereld.”

FREE-TO-PLAY QUAKE CHAMPIONS IS LIVE; CHAMPIONS PACK BESCHIKBAAR
De free-to-play versie van Quake Champions bevat twee Champions, Ranger en Scalebearer, met aanvullende Champions die beschikbaar zijn voor aankoop of die je kunt verdienen door in-game beloningen te spenderen. Gratis spelers kunnen ten allen tijde kiezen om te upgraden naar de Champions Pack – een speciale early adopter bundel die alle 14 huidige Champions bevat, alsook alle toekomstige Champions en bijkomende in-game beloningen. De Champions Pack is momenteel te koop voor €19,79.

RECENTE CONTENT EN FEATURE UPDATES, WAARONDER DEATH KNIGHT, DE NIEUWE CHAMPION
Vorige week kreeg Quake Champions een grote update met verbeteringen en verfijningen, alsook:

 • Nieuwe Champion – Death Knight: een bekend gezicht voor Quake-fans, Death Knight, keert terug uit Quake 1 en brengt zijn gevreesde, pyromaankrachten naar de Arenas.
  • Actieve Vaardigheid – Flame Strike: door met zijn zwaard te zwaaien, slingert Death Knight drie vuurballen in een verspreid patroon om de grond en de  vijanden die zijn pad kruisen plat te branden. Door de vaardigheidsknop een tweede keer in te drukken, laat je de buitenste vuurballen samenlopen, zodat ze meer geconcentreerde schade aanrichten.
  • Passieve Vaardigheid: Death Knight’s affiniteit met vuur stuurt zijn twee passieve vaardigheden. Forged Skin, geeft immuniteit tegen vuurschade om zich te beschermen tegen andere Death Knights en Charring omhult zijn Gauntlet in vlammen, die na enige tijd vuurschade bij vijanden veroorzaakt wanneer die geraakt worden door een melee-aanval.
 • Gloednieuwe Soundtrack: Alsof ‘fraggen’ tot je vingers ervan bloeden niet genoeg is, pakt Quake Champions uit met een zinderende soundtrack om de toon te zetten voor je meest competitieve matches.
 • Speel en Train tegen bots in Custom games: Als aanvulling op het verbeterde gedrag van de bots en hit-detectie, hebben spelers nu nieuwe manieren om tegen deze niet-zo-domme dummies te spelen. Vandaag kunnen spelers aangepaste moeilijkheidsgraden instellen voor individuele bots. Door je matches ofwel te balanceren met variabel opgeleide AI of door je moed te testen op de Nightmare-settings, zullen de nieuwe bot-features je helpen om snel te stijgen in rang!
 • Nieuwe ModusTeam Death Match (TDM) vs. Bots: Spelers kunnen nu de strijd aangaan met bots buiten de Custom Games Modes. TDM vs. Bots stelt vier echte spelers tegenover vier AI-tegenstanders, wat spelers en teams toelaat om teamwork, strategieën en vechten in groep te verbeteren.

ROADMAP ONTHULD
id Software onthulde onlangs ook de toekomst van Quake Champions, zodat de free-to-play spelers weten wat ze de komende maanden kunnen verwachten van het team. Naast de standaard prestatie- en andere verbeteringen die maandelijks komen, brengt het team:

 • Drie nieuwe Champions
 • Vier nieuwe modes, waaronder de terugkeer van Capture the Flag (CTF) en een nieuwe modus, Slipgate
 • Verbeterde vooruitgang en beloningen voor spelers
 • Nieuwe wapens, skins, cosmetische items en meer
 • Verbeteringen en verfijningen voor matchmaking en het spelen met bots
Jimmy
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bij Game Mania, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password