PXL Esports stoot door naar finale grootste Valorant-toernooi ter wereld

PXL Esports wint de Belgische finale van Red Bull Campus Clutch op Hogeschool PXL en stoot door naar de wereldfinale in het Braziliaanse Sao Paulo later dit jaar. Daar vertegenwoordigen ze België tegen meer dan 50 andere landen. De inzet? Onze vaderlandse trots en 20.000 euro!

Vier studententeams – PXL Esports uit Hasselt, UCLouvain uit Louvain-la-Neuve/Mons, VUB Gaming uit Brussel en UCLL Gaming uit Leuven/Hasselt – legden elkaar op woensdag 16 november 2022 het vuur aan de schenen tijdens de Belgische finale van Red Bull Campus Clutch – het grootste VALORANT-toernooi voor studenten ter wereld – op de campus van Hogeschool PXL in Hasselt. Daarbij trok PXL Esports al voor de tweede keer aan het langste eind. Hun all-starteam stoot zo door naar de Red Bull Campus Clutch World Final in Sao Paulo in Brazilië in december. Ze strijden daar tegen de champions van meer dan 50 andere landen om eeuwige roem en een prijzenpot van 20.000 euro.

XL Esports zette UCLouvain opzij in de eerste halve finale. UCLL Gaming gaf dan weer VUB Gaming het nakijken in een echte nagelbijter. De finale zelf was razend spannend. UCLL Gaming begon erg sterk aan de best of three, maar de verdedigende kampioen klauwde al snel terug en won met 2-0. De volledige replay – inclusief leuke gasten, verjaardagstaart en raaskallerij – check je op het Twitch-kanaal van streamer Abulic.

“Ik heb er geen woorden voor. Dit voor de tweede keer mogen meemaken voelt ongelooflijk. Het niveau lag pakken hoger dan vorig jaar, maar zowel individueel als als team stonden we erg sterk. We wisten ons eerst vlot te plaatsen voor de finale om die vandaag te winnen. Dit jaar trekken we bovendien niet enkel met Nederlandstalige studenten naar Brazilië, maar ook twee Franstalige toppers. PXL Esports zal dus echt gans België vertegenwoordigen op de internationale stage! Nu focussen op een goed parcours daar in Brazilie. Let’s go!” – Alexander Dumon, manager PXL Esports & Coördinator Esports Business @ PXL Hasselt

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password