Pokémon Go – twee maanden later

Het is nu ongeveer twee maanden geleden dat de app uitgekomen is. Wees gerust, deze post is er geen over hoe je het spel moet spelen, want daar zijn er ten eerste al tig over geschreven (zoals hier) en ten tweede, ik vind het gewoon hartstikke moeilijk.

In de afgelopen maanden zijn er verschillende updates geweest. Functies werden er uit gehaald, aangepast en er terug ingestopt. Soms goed, soms slecht. Daarnaast kwam het spel ook vaak in het nieuws door massa’s mensen op 1 plek of door mensen die gewoon dom zijn en niet nadachten. Ondertussen kunnen we toch min of meer zeggen dat het nieuwe er wel vanaf is en er nu enkel nog de mensen spelen die fan zijn. Al zijn dat er nog steeds bijzonder veel. Maar iedereen is het nu wel “gewoon”.

Zelf ben ik geen Pokémon fan. Ooit een paar afleveringen gezien, maar dat komt dan ook alleen maar omdat mijn broer en een zus fan waren. Pikachu, Jiggly Puff, Meowth, Ash en Pokéballs zijn één van de weinige termen die ik ken. Toch ben ik fan van het spel. Het is leuk om Pokémon te verzamelen, er grappen over te maken met anderen en het maakt het wandelen tijdens de middagpauzes leuker.

Uiteraard zijn er nadelen aan de app. Het zuipt je batterij op 1, 2, 3 leeg en de logica achter de vangst van sommige Pokémon is soms héél ver te zoek. Onderstaande GIF toont dit perfect weer.

Of wanneer je net 2 of 5 kilometer wandelt en er een verdomde Rattata uit een eitje komt. Seriously? Onderstaande filmpje is van afgelopen woensdag. In het originele filmpje hoor je mij vloeken, maar ook hoe ik aan het wandelen was *ademuitademinademuit*. Dat was geen pretje om te horen, vandaar het vreemde muziekje.

Je hebt drie soorten mensen:

  1. “OMG speelt gij ook Pokémon GO? Welke heb jij ?? “
  2. “Zijt gij niet te oud voor Pokémon GO?”
  3. “Wandelen hé? Pokémon vangen bedoelde zeker.. Veel plezier”

Mijn eerlijke echte mening over soort nummer 2 houd ik voor mijzelf. Maar ik kan er wel kort over zijn, dit zijn voornamelijk mensen die niet tegen verandering kunnen en zich zelf te goed vinden voor de wereld.

Soort nummer 1 zijn natuurlijk de plezantste om tegen te komen. Behalve als ze niet op het verkeer letten en dus zichzelf en anderen in gevaar brengen. Of overlast veroorzaken (kijk maar naar Lillo die GAS-boetes zullen uitdelen aan mensen die overlast veroorzaken terwijl ze Pokémon GO spelen). Maar als je 100 spelers hebt, kom je er misschien 5 tegen die niet goed nadenken. (behalve in Lillo dus)

En soort nummer 3 vind ik ook wel een leuke soort. Een zus van me speelt het spel zelf niet, maar gaat graag met me wandelen als ik het spel wil spelen. Af en toe vraagt ze of we Pokémon gaan vangen. Of een collega die me een goede Pokémonvangst wenst als ik tijdens de middag ga vangen.

Je kan kiezen uit twee mogelijkheden om dit spel te spelen, ofwel ga je naar een plek waarbij een Pokéstop in de buurt is (in een park of op Café), ofwel ga je echt rondwandelen. Ik raad je het laatste aan, want zo zie je veel van de omgeving + geraken die eieren sneller uitgebroed 😉 Maar op Café gaan met vrienden is altijd gezellig.

Zelf ben ik dus een fan van het spel. Ik ben niet geobsedeerd dat ik het continu speel, maar ik vind het wel leuk om Pokémon te verzamelen. Een Gym heb ik nog niet gezien, maar ik hoop dit binnenkort toch echt eens te doen want ik ben toch al meer dan een maand voorbij level 5. Ik zit nu op level 13 in Team Valor. En jullie?

Release datum: 6 juli ( in België 16 juli 2016)
Ontwikkelaars: Niantic (en niet Nintendo)
Speelbaar op Android & iOs

Diskettes, 'uren' wachten tot een spel laadde, joysticks, ... zo begon Karen met een Amiga haar reis in de gamingwereld. Op dit moment, na enkele upgrades van computers, horen Counter-Strike:Global Offensive, Sims en Mario Kart tot haar lieveling games. Naast deze games staat ze ook altijd open voor een leuk gezelschapsspel.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password