PlayStation Plus is jarig: 10 jaar online gamen op het hoogste niveau

Sony Interactive Entertainment Europe  viert precies vandaag het 10-jarige bestaan van de onlinedienst PlayStation Plus. Met PlayStation Plus kan je online spelen tegen gamers van over de hele wereld. PS plus heeft inmiddels 41,5 miljoen leden die kunnen genieten van de exclusieve features en voordelen, waaronder: PlayStation 4 online multiplayer, elke maand twee gratis PS4-games uit een vernieuwde line up, exclusieve kortingen in de PlayStation Store en 100GB online opslag voor gamegegevens en bonusgames.

PS Plus werd in juni 2010 gelanceerd op PlayStation 3, PlayStation Vita en PlayStation Portable (PSP). WipeoutHD was één van de eerste gratis games die via PlayStation Plus werd aangeboden. In juni 2012 kondigde PlayStation de maandelijkse games aan. Zo werd PlayStation Plus de eerste lidmaatschapdienst voor consoles die voorziet in een regelmatig vernieuwende gamesbibliotheek met maandelijkse games. In het eerste jaar werden 64 games aangeboden. Op 29 november 2013 kwam de PlayStation 4 op de markt en nam het succes explosief toe.

PlayStation Plus kan rekenen op maandelijkse games van de beste ontwikkelaars zoals Gearbox, 2K, Rocksteady Studios, Ubisoft, Activision, Naughty Dog, Psyonix en veel meer. Er zijn inmiddels meer dan 1000 games wereldwijd aangeboden via PS Plus.

De top 5 van populairste games die wereldwijd gedownload worden via PlayStation Plus bestond in april 2020 uit:

  • Call of Duty: Modern Warfare Remastered
  • Sonic Forces
  • Shadow of the Colossus
  • Call of Duty: Black Ops III
  • Destiny 2

De top 5 online multiplayer games die wereldwijd door PS Plus-leden gespeeld worden zijn (april 2020)

  • Grand Theft Auto V
  • Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
  • Call of Duty Black Ops III
  • Destiny 2
  • Call of Duty Black Ops IV

In de maand juli biedt PlayStation Plus de games NBA 2K20, Rise of the Tomb Raider en Erica in de maandelijkse line up aan. Om de verjaardag te vieren en de community te bedanken, worden in juli 3 games gratis aangeboden, waarvan Erica de kers op de taart is.

 

Jimmy
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bij Game Mania, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password