Patch 6.1 voor Final Fantasy XIV Online is nu uit met een nieuw hoofdstuk en verbeterde support voor solo-spelers

Een nieuw hoofdstuk in het veelgeprezen Final Fantasy XIV Online-verhaal is begonnen met Patch 6.1 “Newfound Adventure”, de eerste grote content-update na de lancering van Endwalker.

Met deze nieuwe patch begint een nieuw verhaal voor de Warrior of Light. Daarnaast levert de patch een schat aan nieuwe content en verbeteringen die de ervaring toegankelijker maken voor solo-spelers. Daarvoor levert de patch aanpassingen aan verschillende low-level hoofdscenario-taken en de implementatie van het nieuwe Duty Support-systeem, die het solo-spelers mogelijk maakt om 4-speler hoofdscenario-dungeons en -trials van A Realm Reborn (2.0) met een groep NPC’s te spelen. Het Duty Support-systeem wordt ook uitgebreid naar toekomstige updates van Patch 2.x-content, naast uitbreidingen voor Heavensward en meer.
Patch 6.1 levert diverse nieuwe content waar spelers tijdens hun nieuwe avonturen van kunnen genieten. Lees hieronder meer details daarover:

 • Nieuwe Main Scenario-quests – Met Patch 6.1 begint een nieuw hoofdstuk voor de Warrior of Light. Met dit hoofdstuk begint een nieuwe verhaallijn die volgt op het slot van het veelgeprezen Endwalker.
 • Nieuwe Role Quest – Na het voltooien van alle Endwalker role quests komt een aansluitend verhaal beschikbaar.
 • Duty Support-systeem voor A Realm Reborn – Spelers kunnen nu de hoofdscenario-dungeons en -trials van A Realm Reborn (2.0) voltooien met NPC-teamgenoten.
 • Nieuwe dungeon – De hoofdscenario-quest van Patch 6.1 biedt toegang tot een extra kerker.
 • Nieuwe trial: The Minstrel’s Ballad: Endsinger’s Aria – Spelers kunnen een nieuwe uitdaging aangaan met de nieuwe extreme trial, The Minstrel’s Ballad: Endsinger’s Aria.
 • Unreal trial: Ultima’s Bane (Unreal) – Beleef de strijd tegen de mech of myth opnieuw in deze gevechtsuitdaging op Unreal-niveau.
 • Nieuwe alliance raid: Myths of the Realm – Het eerste deel van een gloednieuwe, originele alliance raid-serie, Myths of the Realm: Aglaia. Deze serie biedt spelers nieuwe uitdagingen, terwijl ze meer leren over de goddelijke wezens die bekend staan als The Twelve.
 • Nieuwe PvP-content: Crystalline Conflict – Crystalline Conflict is een kleinschalige PvP-uitdaging voor alle spelers van level 30 en hoger. Patch 6.1 omvat ook PvP-actie-updates en een nieuw PvP-beloningensysteem.
 • Empyreum Residential-gebied – In Empyreum, de nieuwe woonwijk van Ishgardian, komen nieuwe percelen te koop.
 • Adventurer Plates (beta version) – Spelers kunnen adventurer plates gebruiken om profielen van personages te ontwerpen en aan te passen. De personageprofielen kunnen diverse informatie bevatten, waaronder favoriete job en titel, speelstijlvoorkeur, actieve speeltijd en meer.
 • Portraits (betaversie) – Breng je Warrior of Light fraai in beeld door het aanpassen van poses, bewegingen, camerahoeken, achtergronden, lijsten, belichting en meer. Je kunt verschillende portretten opslaan en er eentje selecteren om op je adventurer plate te plaatsen.
 • The Unending Codex – Diverse informatie over personages en termen tot patch 6.0 worden toegevoegd aan verzamelingen van spelers. Deze worden toegevoegd en verder bijgewerkt naarmate je verder komt in het hoofdscenario van Patch 6.1.
 • Nieuwe Game+-update – Spelers kunnen nu terugkeren naar eerder voltooide quests, filmpjes en gevechten van Endwalker en een deel van patch 6.1 met behoud van hun huidige personage en levels.
 • Nieuwe uitrusting en rijdieren: GARO Collaboration – PvP-uitrusting die is gebaseerd op de populaire Japanse tv-show GARO keert terug met Patch 6.1. Spelers kunnen speciale rijdieren en uitrustingen vrijspelen die zijn gebaseerd op de show, met ontwerpen van de legendarische personageontwerper Keita Amemiya. Nieuwe jobs die zijn geïntroduceerd in Shadowbringers en Endwalker kunnen ook gebruikmaken van deze samenwerkingsuitrusting.
 • Diverse andere updates – Patch 6.1 heeft nog meer content en updates toegevoegd, inclusief job-aanpassingen, nieuwe Hrothgar-kapsels, meer glamourplates, de mogelijkheid om nieuwe uitrusting te passen in de Final Fantasy XIV Online Store en meer.

Spelers kunnen ook uitkijken naar meer spannende content van toekomstige 6.1x patch-updates, inclusief:

 • “Tataru’s Grand Endeavor” (Patch 6.1x) – Tataru speelt de hoofdrol in deze nieuwe sidequest-serie.
 • Nieuwe Ultimate Duty: Dragonsong’s Reprise (Patch 6.11) – Spelers keren terug naar de spannende gevechten van de Dragonsong War, met een nieuwe moeilijkheidsgraad.
 • “Somehow Further Hildibrand Adventures” (Patch 6.15) – De inspector extraordinaire en zijn vrienden keren terug in een nieuwe serie sidequests, die beginnen in Patch 6.15.
 • Nieuwe Custom Deliveries (Patch 6.15) – Crafters en gatherers kunnen beloningen verdienen via nieuwe Custom Deliveries met Ameliance Leveilleur.
 • Nieuwe Tribal Quests (Patch 6.15) – Nieuwe Arkasodara tribal quests voor battle classes en jobs worden toegevoegd.
 • Data Center Travel (Patch 6.18) – Spelers kunnen werelden van andere logical datacenters bezoeken, mits deze zich binnen hetzelfde fysieke datacenter bevinden.
 • Omega: Beyond the Rift (Patch 6.1x)
 • En veel meer… 
Hatching-tide In-Game Rewards
Het Hatching-tide-seizoensevenement loopt van 13 april tot en met 27 april, met in-game speurtochten en exclusieve beloningen voor alle deelnemende spelers. Tijdens het evenement kunnen spelers op zoek gaan naar Jihli Aliapoh, die bijna staat te springen van opwinding om het wonderlijke evenement te bespreken dat dit jaar plaatsvindt. Iedereen die erin slaagt haar zoektocht te voltooien krijgt nieuwe in-game-items, waaronder de Hatching Bunny-minion, Eat Egg-emote, en de Mobile-huisdecoratie-items Eggsemplary Basket en Hatching-tide.
Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password