Oprichter van Take-Two overleden

Ryan Brant, oprichter van Take-Two, is op 49-jarige leeftijd overleden. Hij laat een vrouw, drie dochters en een zoon achter. Waar hij precies aan gestorven is, is niet bekend.

Brant richtte Take-Two op in 1993 en was CEO tot februari 2001. In die periode bracht hij het bedrijf naar de beurs en nam hij BMG Entertainment over. BMG Entertainment had toen de rechten op de GTA-reeks, wat leidde tot de oprichting van Rockstar Games in 1998.

In 2001 stopte Brant dus als CEO, maar hij bleef wel nog lid van de Raad van Bestuur als Vice-President of Production. In 2006 ging hij definitief weg bij Take-Two.

Hoewel Brant geprezen wordt omwille van de fundamenten die hij heeft gelegd voor het huidige succes van Take-Two, was zijn leiderschap niet onomstreden. In 2005 werd een regeling getroffen na een klacht over praktijken binnen Take-Two die de omzet kunstmatig zouden hebben verhoogd. In 2007 bekende hij schuld aangaande sjoemelen met aandelen toen hij nog CEO was.

Dennis
Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password