Ontdek een nieuwe wereld om te redden in Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King

Het nieuwe jaar brengt nieuwe missies en grootse avonturen, en dat begint met de komst van DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King naar de Nintendo 3DSsystemen op 20 januari 2017. Deze portable versie van de klassieke RPG die de DRAGON QUEST-serie naar Europa bracht is terug en groter dan ooit, met twee nieuwe speelbare personages, meer side-quests en de mogelijkheid om waar je maar wilt met monsters te strijden.

Het verhaal begint wanneer de nar Dhoulmagus naar Castle Trodain komt om de scepter van de koning te stelen. Met de kracht van de scepter verandert hij vervolgens de majesteit in een trol, de prinses in een paard, en de bewoners van het kasteel in planten. Alleen een bewaker komt zonder kleerscheuren uit deze aanval. Nu hij aan de vloek is ontsnapt, moet hij strijden voor het koninkrijk dat hij heeft gezworen te beschermen. Deze held zal verre reizen maken, bondgenoten verzamelen en het spoor van vernietiging volgen dat Dhoulmagus door het land trekt. Alleen zo kan hij de scepter terugkrijgen om Trodain in zijn oude glorie te herstellen.

Of spelers nu voor de eerste keer in het rijke verhaal van DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King duiken of terugkeren om het avontuur opnieuw te beleven, ze kunnen genieten van volledige voice-acting in verhalende tussenfilmpjes en nieuwe verhalende content dat meer achtergrondinformatie biedt over de held en de kwaadaardige Dhoulmagus. Ook zijn er nieuwe missies om te voltooien, nieuwe kerkers om te verkennen, en zelfs een alternatief einde.

Terugkerende helden zullen opmerken dat bepaalde elementen van DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King gebruiksvriendelijker zijn gemaakt in deze portable versie. Dankzij de nieuwe Quick-Save-functie hoeven avonturiers met haast niet langer naar een kerk te gaan om te saven, want hiermee kunnen ze wanneer ze maar willen het spel opslaan en afsluiten. Haastige krijgers zullen ook blij zijn met de “Speed Up”-functie die gevechten met vijanden veel sneller laat verlopen. Zo komt het tempo van de hele game hoger te liggen.


Spelers die tijdens hun missie om de vrede in het land te herstellen de mooiste momenten willen vereeuwigen, kunnen dit heel makkelijk doen door de actie te pauzeren en een foto te maken. Dit kan, behalve tijdens de gevechten en tussenfilmpjes, op elk moment. Deze foto’s kunnen spelers op verschillende manieren aanpassen, bijvoorbeeld door het toevoegen van stickers, filters of een lijst rond de afbeelding. Het is ook mogelijk om de held en zijn bondgenoten speciale poses te laten aannemen. Zodra spelers de Cameron Obscura in Port Prospect hebben gevonden, kunnen ze ook de Cameron’s Codex ontgrendelen die hun beloont voor foto’s van bepaalde onderwerpen, monsters en situaties.

Spelers kunnen al deze afbeeldingen opslaan op een SD-kaart en via StreetPass delen met andere spelers van DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King. Spelers kunnen gedeelde foto’s een duimpje omhoog geven – hoe meer goede beoordelingen een speler heeft gekregen, hoe groter de kans dat hij of zij in de game een nieuw voorwerp vindt.

Het nieuwe jaar brengt een nieuwe wereld om te redden wanneer DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King op 20 januari 2017 verschijnt voor de Nintendo 3DS-systemen.

Jimmy
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bij Game Mania, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password