NVIDIA Ada-architectuur en 40-series GPU’s komen naar laptops, RTX 4070 Ti voor desktop en meer

CES 2023 is hier en NVIDIA heeft een heleboel aankondigingen voor gamers en creators. Daartoe behoren GeForce RTX 40-series voor laptops – waaronder voor het eerst een 90-klasse GPU, GeForce RTX 4070 Ti GPU’s voor desktops, de GeForce RTX 4080 Ultimate-upgrade voor GeForce NOW en nieuwe games met DLSS 3 en ray tracing-technologieën.

NVIDIA Ada Lovelace doorbreekt barrière voor energie-efficiëntie, versterkt 170+ laptopontwerpen voor gamers en creators

Tijdens CES vandaag heeft NVIDIA nieuwe GeForce RTX 40-series laptops aangekondigd. Aangedreven door de ultra-efficiënte Ada Lovelace GPU-architectuur van het bedrijf, die NVIDIA’s grootste generatiesprong ooit in prestaties en energie-efficiëntie levert, zullen GeForce RTX 40-series GPU’s te vinden zijn in meer dan 170 laptops van alle grote fabrikanten.

De nieuwe GeForce RTX 40-series laptops zijn tot 3x krachtiger dan de vorige generatie en brengen de Ada-architectuur, NVIDIA DLSS 3 en vijfde generatie Max-Q-technologieën voor het eerst naar laptops. Voor gamers leveren de RTX 40-series laptops tot 4x betere prestaties in AAA-games zoals Cyberpunk 2077. Voor creators bieden ze razendsnelle versnelling voor exclusieve NVIDIA Studio-apps zoals Omniverse en de beste creatieve apps zoals Blender.

De nieuwe reeks GPU’s voor laptops omvat GeForce RTX 4080, 4070, 4060 en 4050 GPU’s, en voor de allereerste keer komt er ook een RTX 4090 GPU voor laptops.

De Ada-architectuur heeft een nieuwe klasse enthousiaste laptops mogelijk gemaakt, de snelste ter wereld. De vlaggenschiplaptops uit de RTX 40-series met GeForce RTX 4080 en 4090 GPU’s beginnen bij 1.999 dollar en zijn vanaf 8 februari verkrijgbaar.

De nieuwe RTX 4070-, 4060- en 4050-laptops zijn sneller dan het vlaggenschipmodel van de vorige generatie, met slechts een derde van de GPU-kracht. RTX 4050/60/70-laptops beginnen bij 999 dollar en zijn vanaf 22 februari verkrijgbaar.

GeForce.com artikel over de nieuwe 40-series laptop GPU’s:
https://www.nvidia.com/en-gb/geforce/news/geforce-rtx-40-series-laptops-available-february-8/

Nieuwe NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti GPU brengt de kracht en efficiëntie van de NVIDIA Ada-architectuur omlaag naar € 909

Maak kennis met de nieuwe GeForce RTX 4070 Ti GPU – tot 3X sneller dan de GeForce RTX 3090 Ti, met bijna de helft van het vermogen, dankzij NVIDIA Ada Lovelace architectuurinnovaties en NVIDIA DLSS 3. De GeForce RTX 4070 Ti is perfect voor pc-gamers die maximaal gebruik willen maken van 1440p-monitoren met een hoge refresh rate die overal verkrijgbaar zijn tegen geweldige prijzen en voor video-editors die rendertijden willen verkorten met dubbele AV1-encoders.

Voor gebruikers met een GeForce GTX 1080 Ti of GeForce RTX 2080 biedt de GeForce RTX 4070 Ti een enorme upgrade. In combinatie met DLSS 3-technologie levert de GeForce RTX 4070 Ti een ongelooflijke 12x relatieve prestatie-upgrade ten opzichte van de legendarische GeForce GTX 1080 Ti.

Custom kaarten van NVIDIA AIC-partners zullen verkrijgbaar zijn op 5 januari 2023, vanaf 909 euro. Let op: er is geen Founders Edition-versie.

DLSS-momentum houdt aan: 50 DLSS 3 verschenen en nog te verschijnen games, meer dan 250 DLSS-games en creatieve apps nu beschikbaar.

NVIDIA’s AI-aangedreven DLSS blijft de standaard zetten voor superresolutietechnologieën. NVIDIA DLSS gebruikt AI en GeForce RTX Tensor Cores om framerates te verhogen met behoud van geweldige beeldkwaliteit. DLSS 3, dat in oktober is uitgebracht, voegt nieuwe Frame Generation-technologie toe die DLSS-prestatieverbeteringen tot 4X ten opzichte van native rendering mogelijk maakt.

DLSS 3 is al beschikbaar in 17 games, met binnenkort nog eens 33 games en apps in aantocht. GeForce RTX-gebruikers kunnen nu  AI-aangedreven prestatieverbeteringen van DLSS inschakelen in meer dan 250 uitgebrachte games en creatieve apps.

Nieuwe DLSS-games die op CES 2023 zijn aangekondigd, zijn onder meer:

DLSS 3

 • Marvel’s Midnight Suns (update naar DLSS 3 in januari)
 • The Day Before (komt later dit jaar met ray tracing en DLSS)
 • THRONE AND LIBERTY (lancering met DLSS 3)
 • Witchfire (wordt later dit jaar gelanceerd met DLSS)
 • Atomic Heart (verschijnt 21 februari met DLSS 3)
 • Warhaven (verschijnt binnenkort met DLSS 3)
 • Dakar Desert Rally (update naar DLSS 3 in januari)
 • The Cycle: Frontier (update naar DLSS 3 in januari)
 • Conqueror’s Blade (update naar DLSS 3 in januari)
 • Tower of Fantasy (update naar DLSS 3 in april)
 • ILL Space (lanceert later dit jaar als early access met ray tracing en DLSS 3)

DLSS 2

 • Dead Space (27 januari)
 • Judgment (nu verkrijgbaar)
 • Lost Judgment (nu verkrijgbaar)

NVIDIA brengt RTX 4080 GPU’s naar haar GeForce NOW cloud gaming-dienst

GeForce NOW gaat verder dan snel en levert gaming in GeForce RTX 4080-kwaliteit aan miljarden apparaten – exclusief beschikbaar in het nieuwe, krachtige Ultimate-lidmaatschapsniveau.

Aangedreven door de NVIDIA Ada Lovelace-architectuur leveren de verbeterde GeForce NOW RTX 4080 SuperPODs meer dan 64 teraflops aan grafische paardenkracht aan een individuele gebruiker, wat meer dan 5x dat van een Xbox Series X is en bijna 1,75x meer dan de vorige generatie SuperPODs.

Het GeForce NOW Ultimate-lidmaatschap legt de lat voor cloud gaming hoger en brengt het dichter dan ooit bij een lokale game-ervaring. Met GeForce RTX 4080-prestaties, zullen Ultimate-leden de eerste zijn die echte pc-gaming op bijna elk apparaat kunnen ervaren – streamen aan 240 frames per seconde vanuit de cloud met volledige ray tracing en DLSS 3 in populaire games zoals Portal With RTX. Met de toevoeging van NVIDIA Reflex bereikt GeForce NOW een click-to-pixel latentie van minder dan 40 milliseconden – nog een primeur in cloud gaming.

Het GeForce NOW Ultimate-lidmaatschap is vandaag beschikbaar voor nieuwe gebruikers tegen het huidige tarief van € 19,99 per maand of € 99,99 voor zes maanden. Accounts van GeForce RTX 3080-leden zijn al omgezet naar het nieuwe lidmaatschap tegen hun prijs. Verbeterde GeForce RTX 4080-performance streaming van de nieuwe SuperPODs zal beschikbaar zijn in Noord-Amerika en Europa vanaf later deze maand, met verdere uitrol in de maanden die volgen.

NVIDIA persbericht over het nieuwe Ultimate-lidmaatschap voor GeForce NOW:
https://nvidianews.nvidia.com/news/nvidia-brings-rtx-4080-to-geforce-now

Nieuw In de NVIDIA Studio

Een creatieve revolutie is aan de gang nu een opkomende golf van 2D-kunstenaars overstapt op 3D. Voor hen, en de 110 miljoen professionele en hobbyistische pc-creators, is er NVIDIA Studio. Nieuwe NVIDIA Studio 40-series laptops en GeForce RTX 4070 Ti grafische kaarten voeden deze verschuiving omdat ze RTX-versnellingen mogelijk maken in meer dan 110 van de populairste (en grafisch veeleisende) toepassingen, terwijl ze ongelooflijke, tijdbesparende AI-tools aandrijven.

En er is breaking news bij de volledige reeks Studio-apps – Omniverse, Canvas, Broadcast en RTX Remix.

 • Omniverse breidt uit met Blender-verbeteringen, een nieuwe set experimentele generatieve AI-tools voor 3D-kunstenaars en duizenden nieuwe, gratis Universal Scene Description (USD) assets.
 • NVIDIA RTX Remix is gebouwd op Omniverse en verschijnt binnenkort als early access. Het gratis modding platform biedt tools om snel mods te maken en te delen voor klassieke games met volledige ray tracing, verbeterde materialen, DLSS 3 en NVIDIA Reflex.
 • Broadcast voegt nieuwe functies toe, waaronder oogcontact en vignet; plus verbeteringen voor de populaire virtuele achtergrondfunctie, waarbij tijdsinformatie wordt toegevoegd voor meer stabiliteit.
 • Canvas zal 360-gradenbeelden introduceren die kunnen worden gebruikt als omgevingskaarten in 3D-apps.

Tot slot is er RTX Super Resolution, een functie die AI gebruikt om de kwaliteit van videostreaming te verbeteren door blokkerige compressieartefacten te verwijderen en de videoresolutie op te schalen. Video Super Resolution zal beschikbaar zijn op GeForce RTX 40- en 30-series GPU’s met de februari release van Chrome en Edge browsers.

NVIDIA Reflex-ecosysteem blijft zich uitbreiden met nieuwe games, 1440p 360Hz monitoren & GeForce NOW-ondersteuning

GeForce RTX 40-series Studio-laptops, nieuwe ontwikkelingen in Omniverse:
https://blogs.nvidia.com/blog/2023/01/03/studio-laptops-omniverse-ces/

Reflex wordt nog beter met nieuwe game-ondersteuning, 1440p 360Hz-schermen met Reflex Analyzer, en meerNVIDIA Reflex stelt GeForce-spelers in staat de systeemlatency tot 50% te verlagen, voor de meest responsieve game-ervaring die mogelijk is op elk platform. Tijdens CES kondigden we de toevoeging van Party Animals van Recreate Games en Source Technology aan de Reflex-lijst aan, waarmee het aantal uitgebrachte games dat NVIDIA Reflex ondersteunt op meer dan 50 komt.

GeForce RTX 40-series GPU’s maken 1440p gaming met ultrahoge FPS mogelijk en leveren de responsieve, nauwkeurige ervaring die competitieve gamers eisen.  Op CES kondigde NVIDIA twee nieuwe 1440p 360Hz esports-schermen aan: de Acer Predator XB273U F die nu verkrijgbaar is en de aankomende AOC AGON PRO AG276Q.

Samen met de volgende generatie 1440p 360Hz G-SYNC met Reflex-schermen kunnen competitieve gamers nu zonder compromissen in 1440p gamen. 1440p gaming op een RTX 40-series geeft spelers meer natuurgetrouw beeld en verbeterde bewegingshelderheid zonder in te leveren op verversingssnelheid of reactiesnelheid.

Ook aangekondigd op CES, de nieuwe Alienware 500Hz Gaming Monitor (AW2524H) 24,5″ 1080p NVIDIA G-SYNC-scherm met Reflex, die zich aansluit bij de ASUS ROG Swift Pro PG248QP 540Hz 24″ 1080p G-SYNC-scherm met Reflex.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password