Nieuwste Indie World-presentatie onthult legio Indiegames die in 2022 en daarna naar de Nintendo Switch komen

Nintendo heeft vandaag in een nieuwe Indie World-presentatie een gevarieerde line-up van meer dan 20 indiegames uit de doeken gedaan die in 2022 en daarna naar de Nintendo Switch komen. In de presentatie werd ook aangekondigd dat de langverwachte sport-RPG Sports Story in december naar de Nintendo Switch komt.

Andere hoogtepunten waren onder andere het prachtige, handgemaakte avontuur Aka, waarin spelers in de huid kruipen van een gewezen krijger die probeert om innerlijke rust te vinden op een paradijselijk eiland, met een release voor de Nintendo Switch op 15 december; de gemoedelijke puzzelgame A Little to the Left, dat later vandaag wordt uitgebracht en spelers uitdaagt om huishoudelijke spullen te sorteren, stapelen en organiseren om van de wanboel een opgeruimd geheel te maken – terwijl je wordt gedwarsboomd door een ondeugende kat; en Rogue Legacy 2, het geprezen vervolg op de populaire genealogisch rogue-lite, dat ook later vandaag naar de Nintendo Switch komt.
Lees hieronder meer over de uitgelichte games: 

 • Venba van Visai Games: Neem gerust een hapje van deze verhalende kookgame. Help een Indiase moeder die onlangs naar Canada is geëmigreerd haar wortels te herontdekken door diverse verrukkelijke Indiase gerechten te bereiden. Beleef een verhaal over liefde en verlies in vertakkende gesprekken, probeer vergeten familierecepten te herstellen en geniet van een soundtrack die is geïnspireerd op Indiase musicals. Venba komt in de lente van 2023 naar de Nintendo Switch.
 • GOODBYE WORLD van ISOLATION STUDIO en PM Studios, Inc.: GOODBYE WORLD volgt het verhaal van Kanii en Kumade, twee vrienden en ontwikkelaars van indiegames die het perfecte idee zoeken voor hun volgende game. Beleef hun verhaal terwijl je levels speelt van een retro-puzzelplatformgame en hun dagelijks leven volgt. Zal hun vriendschap standhouden in deze zware tijden? GOODBYE WORLD wordt later deze maand uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Have a Nice Death van Magic Design Studios en Gearbox Publishing: Stap in de schoenen van de baas van Death Incorporated, de Dood zelf, in deze handgetekende 2D-actie-roguelike. Verken de akelig charmante, procedureel gegenereerde afdelingen van het hoofdgebouw van het bedrijf en gebruik een arsenaal aan wapens, spreuken en speciale vloeken op je missie om de malafide werknemers in de kladden te grijpen die te veel zielen op aarde hebben weggenomen . Have a Nice Death wordt op 22 maart 2023 uitgebracht voor de Nintendo Switch. Pre-orders zijn vanaf later vandaag mogelijk in de Nintendo eShop.
 • Aka van Cosmo Gatto en Neowiz: Kruip in de huid van de gewezen krijger Aka in deze kleine openwereldgame met top-down-perspectief, en probeer om innerlijke rust te vinden op een paradijselijk eiland vol majestueuze bergen, tropische wouden en heerlijke warmwaterbronnen. Verzorg de flora en fauna op het eiland, zorg voor onderdak, vervaardig spullen of voer schattige babydraakjes. Er staan je verschillende missies te wachten om uiteindelijk Aka’s geesten uit het verleden onder ogen te komen. Aka spoelt op 15 december aan op de Nintendo Switch.
 • Pepper Grinder van Ahr Ech en Devolver Digital: Pepper is een schatzoeker die schipbreuk heeft geleden en is beroofd. Nu moet ze haar vertrouwde boor Grinder gebruiken om haar gesloten bezittingen terug te krijgen in deze pittige actie-avonturengame. Baan je een weg door een kleurrijk geanimeerde wereld met vlot boorwerk en spectaculaire sprongen. Graaf door de wereld met Grinder en ontgrendel nieuwe boren om nog meer chaos te scheppen en listige puzzels op te lossen. Verzamel schatten en andere rijkdommen en verkoop ze om Pepper op te peppen, nieuwe paden te openen op de wereldkaart en stickers voor je stickerboek te kopen. Pepper Grinder wordt in 2023 uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Coffee Talk Episode 2: Hibiscus & Butterfly van Toge Productions en Chorus Worldwide Games: Deze verhalende visual novel over koffiezetten is terug met een tweede hoofdstuk! Als de barista van je eigen koffiebar ontmoet je bijzondere personages – niet al je klanten zijn menselijk – luister je naar hun openhartige verhalen en leer je ze beter kennen. Serveer elke klant de perfecte koffie, verras ze met prachtige melkschuimkunst en ontdek geheime recepten voor ware smaaksensaties. Coffee Talk Episode 2: Hibiscus & Butterfly komt in de lente van 2023 naar de Nintendo Switch.
 • ONI: Road to be the Mightiest Oni van KENEI DESIGN en Clouded Leopard Entertainment: Kruip in de huid van een wraakzuchtige demonenkrijger in dit betoverende 3D-actieavontuur. Nadat hij door een Japanse sprookjesheld is verslagen, reist Kuuta naar een klein eiland waar hij zijn krachten bundelt met de geest Kazemaru. Oude demonen liggen op de loer op uitgestrekte weiden en in levendige bossen. Versla ze door beide personages tegelijk te besturen met één Joy-Con. Gebruik Kuuta’s knots om demonen aan te vallen en roep Kazemaru op om hun geest uit te drijven. ONI: Road to be the Mightiest Oni wordt op 9 maart 2023 uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Desta: The Memories Between van ustwo games: De makers van Monument Valley komen met een door personages gedreven rogue-like, met een meeslepend verhaal, strategische turn-based tactieken en trefbalactie. Elke nacht wanneer Desta in slaap valt, betreed je een droomwereld vol versnipperde herinneringen van lang vergeten oorden en bekende gezichten van vroeger. Eenmaal in slaap gevallen kan Desta krachtige bollen gebruiken om een surrealistisch turn-based ballenspel te spelen en gesprekken te beïnvloeden. Desta: The Memories Between komt begin volgend jaar naar de Nintendo Switch.
 • A Space for the Unbound van Mojiken, Toge Productions en Chorus Worldwide Games: A Space for the Unbound is een avonturengame met prachtige pixelart en speelt zich af in het landelijke Indonesië van de jaren negentig. De game vertelt het verhaal over de relatie tussen een jongen en een meisje met bovennatuurlijke krachten. Wanneer hun bestaan wordt bedreigd door een mysterieuze kracht, moeten ze in hun dorpje op zoek naar verborgen geheimen, het einde van de wereld trotseren, en mogelijk meer over elkaar te weten komen. A Space for the Unbound wordt op 19 januari 2023 uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Dordogne van Un Je Ne Sais Quoi, Umanimation en Focus Entertainment: In deze meeslepende, verhalende ervaring speel je als Mimi, een meisje dat elke zomer in het Franse Dordogne doorbracht. Nu keert Mimi terug naar het huis van haar overleden grootmoeder, waar ze meerdere brieven en familiegeheimen van vroeger ontdekt. Speel in het verleden en het heden – huppel als de tienjarige Mimi rond in het idyllische Franse landschap en verken het huis van haar grootmoeder in het hier en nu. Ontdek de sterke relatie tussen grootmoeder en kleindochter, terwijl je foto’s, spullen en woorden verzamelt om Mimi’s dagboek te vullen en haar waardevolle herinneringen te behouden. Dordogne komt in de lente van 2023 naar de Nintendo Switch.
 • Botany Manor van Balloon Studios en Whitethorn Games: Kruip in de rol van Arabella Green, een gepensioneerd botanicus die een historisch landhuis bezit in de negentiende eeuw. Arabella verzorgt de magnifieke tuinen van het landhuis door op planten gebaseerde puzzels op te lossen en een verzameling van vergeten flora te conserveren. Ga op zoek naar aanwijzingen, krantenartikelen, brieven en meer om Arabella’s tuinierkunsten te laten opbloeien terwijl je haar steeds beter leert kennen. Botany Manor wordt volgend jaar uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Once Upon a Jester van Bonte Avond en Crunching Koalas: De twee boezemvrienden Sok en Jester hebben een ondeugend plan bedacht om een koninklijke diamant te stelen. Maar hun plan valt of staat met het ontvangen van een uitnodiging voor het beroemde Koninklijk theaterspektakel. Ze moeten zich een weg naar roem improviseren en beter zijn dan elke andere act die ze onderweg aanschouwen. Hun vreemde, fabelachtige reis leidt ze door een fantasiewereld vol maffe personages en nog maffere spektakels. Once Upon a Jester komt later vandaag naar de Nintendo Switch.
 • Rogue Legacy 2 van Cellar Door Games: Iedereen kan een held zijn in dit vervolg op de populaire rogue-lite waarin het avontuur met elke sessie verandert. Of je nu een luitspelende bard met hoogtevrees bent, of een kleurenblinde ridder, je doel blijft hetzelfde – verzamel zo veel mogelijk rijkdommen, bouw je kasteel op en zorg voor je nalatenschap. Al je upgrades worden overgedragen aan je erfgenamen en elke opvolger heeft eigen kenmerken en vaardigheden. De Nintendo Switch-versie bevat ook de Fabled Heroes-update, met daarin een hoop nieuwe content, waaronder talloze nieuwe subklassen en voorwerpen. Rogue Legacy 2 wordt later vandaag uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Blanc van Casus Ludi en Gearbox Publishing: In de prachtige, monochrome wereld van Blanc moeten een hertje en een wolvenjong leren om op elkaar te vertrouwen om heelhuids huiswaarts te keren. In dit coöp-avontuur moeten de onwaarschijnlijke vrienden samenwerken en hun vaardigheden gebruiken om obstakels te overwinnen in de besneeuwde wereld. Blanc is een verhaal zonder tekst en kan lokaal* en online** worden gespeeld, waardoor iedereen van deze game kan genieten. Blanc wordt op 14 februari 2023 als console-exclusive uitgebracht voor de Nintendo Switch. Pre-orders zijn vanaf later vandaag mogelijk in de Nintendo eShop.
 • A Little to the Left van MAX INFERNO en SECRET MODE: A Little to the Left is een knusse puzzelgame waarin spelers spullen in huis opruimen door ze een plekje te geven. Af en toe komt er een ondeugende kat langs om van je opgeruimde huis een wanboel te maken. Er zijn meer dan 75 rommelbendes om op te ruimen, en er zijn vaak meerdere oplossingen. A Little to the Left wordt later vandaag uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Sports Story van Sidebar Games: In deze sportieve RPG baan je je een weg naar atletische glorie en bewijs je hoe goed je kunt golfen, tennissen en voetballen. Verbeter je sportrang om nog meer disciplines vrij te spelen, waaronder BMX, volleybal, cricket en meer. Maar deze game draait niet alleen om sport – ga met de trein of helikopter naar kerkers, verlaten ruïnes en de mysterieuze Wildlands, of relax in het winkelcentrum, waar dagelijkse attracties, speciale sportwinkels en minigames te vinden zijn. Sports Story wordt in december uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Deze Indie World toonde ook een overzicht van nog meer indiegames die naar de Nintendo Switch komen, waaronder WrestleQuest, het ultieme pro-worstelavontuur waarin RPG en pro-worstelen voor het eerst samenkomen, met een release in mei 2023; Wobbledogs Console Edition, een casual 3D-huisdierensimulatiegame in sandbox-stijl, waarin spelers hun eigen gemuteerde wiebelhonden verzorgen, met een release op 17 november – pre-orders zijn vanaf later vandaag mogelijk in de Nintendo eShop; Storyteller, een bekroonde reactieve puzzelgame waarin spelers hun verstand gebruiken om iconische verhalen na te vertellen, dat op 23 maart 2023 als console-launch-exclusive wordt uitgebracht; WORLD OF HORROR, een 1-bit roguelite horror-RPG waarin spelers het opnemen tegen duistere mysteries en kwaadaardige legendes uit de Japanse folklore, dat in de zomer van 2023 wordt uitgebracht; Curse of the Sea Rats, een episch, met de hand geanimeerd, verhalend actie-avontuur met zwaardvechtende piratenratten, dat begin 2023 wordt uitgebracht; en het veelgeprezen Inscryption, waarin gameplay van een deckbuilding roguelike, puzzels als in een escaperoom en psychologische horror worden vermengd tot een inktzwarte odyssee, dat op 1 december wordt uitgebracht. 

De collectie aan indiegames op de Nintendo Switch blijft groeien. De afgelopen Indie World-presentatie toonde meer dan 20 games die in 2022 en daarna naar het platform komen. Hoogtepunten uit de presentatie waren onder andere de aankondiging dat Sports Story en Aka in december worden uitgebracht voor de Nintendo Switch, en het nieuws dat A Little to the Left, Once Upon a Jester en Rogue Legacy 2 later vandaag verkrijgbaar zullen zijn.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password