Nieuwe gameplaybeelden van Styx: Shards of Darkness onthuld

Styx: Shards of Darkness – 3 minuten aan nieuwe gameplaybeelden!

Styx: Shards of Darkness is een Stealth Adventure game van Cyanide Studio die in maart 2017 verschijnt voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Vandaag krijg je al heel wat van de game te zien tijdens 3 minuten aan gloednieuwe gameplaybeelden. Hierin zie je hoe Styx diverse nieuwe gereedschappen en vaardigheden gebruikt in drie verschillende locaties – het jagersdorp Wildoran, het geheime heiligdom van de Dark Elven-stad Korrangar, en Thoben, de dievenstad.

Styx’ tweede avontuur bouwt voort op de basis die is gelegd in de toren van Akenash, met vloeiendere bewegingen en klimmogelijkheden, een rijker verhaal met fraaie filmpjes en uitgebreide bestiary, extra zijmissies en nieuwe en verbeterde sluip- en moord-skills.

Styx’ mogelijkheden om van de grond te komen zijn verbeterd en uitgebreid. Slinger aan touwen en val doelwitten onder je aan met diverse nieuwe wapens, waaronder een kruisboog met verschillende soorten projectielen, zoals niet-dodelijke gifpijlen. Met de kruisboog kun je niet alleen vijanden doden of verlammen, je kunt er ook omgevingsobjecten mee los schieten, zodat ze de vijanden eronder verpletteren.

Styx staat bekend om zijn kloonmogelijkheden, en die zijn sterk uitgebreid. Eén van de nieuwe, verbeterbare vaardigheden is de Cocoon, een craftbaar voorwerp dat je kunt gooien om je kloon ergens anders te laten verschijnen. Een andere nieuwe vaardigheid heet Rebirth. Deze teleporteert Styx naar de plaats van zijn kloon – die daarbij sterft. Dit kun je voor verschillende doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld om Styx naar moeilijk bereikbare locaties te verplaatsen, of om aan gevaren te ontsnappen.

Om je doelen te bereiken moet je handig gebruik maken van alle gereedschappen en vaardigheden waarover Styx kan beschikken. Wanneer je ervoor kiest om je te specialiseren in craften, krijgt Styx toegang tot een nieuw craftbaar voorwerp, de Acid Trap, dat de lichamen oplost van vijanden die erop stappen. Dit is vooral handig tegen vijanden met pantsers waar Styx’ dolk niet doorheen komt, en vijanden die ze zwaar zijn om te tillen.

Styx: Shards of Darkness verschijnt maart 2017 voor PlayStation 4, Xbox One en PC!
Jimmy
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bij Game Mania, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password