Nieuwe gameplay en RPG-elementen van Final Fantasy XVI onthuld tijdens State of Play

Vandaag onthulde Square Enix spannende nieuwe gameplay van Final Fantasy XVI, het komende nieuwe deel in de Final Fantasy-franchise. Tijdens een speciale PlayStation State of Play-uitzending werden meer details onthuld over de RPG-elementen en indrukwekkende Eikon-gevechten die spelers kunnen verwachten wanneer de game op 22 juni 2023 verschijnt, exclusief voor PlayStation 5. Final Fantasy XVI verplaatst spelers naar een epische dark fantasy-wereld, waar het lot van het land wordt bepaald door machtige Eikons en de Dominants die hen beheersen. Spelers volgen de reis van krijger Clive Rosfield, die heeft gezworen zijn jongere broer Joshua, de Dominant van de Phoenix, te beschermen.
De beelden onthullen vele details over de komende game, inclusief:

  • Nieuwe Hideaway-adviseurs – De Hideaway, die dienstdoet als de basis van hoofdpersonage Clive, biedt spelers de kans om meer te ontdekken over de wereld Valisthea, van verleden tot heden, door te praten met historicus Harpocrates. Daarnaast kunnen spelers praten met de militaire leraar Vivian, die de relaties tussen personages in kaart brengt.
  • Nieuwe trainingsfunctie – Via de ‘Areta Stone’ in de Hideaway kunnen spelers naar een trainingsgebied gaan. Dit komt goed van pas voor het oefenen met combinaties van vaardigheden, met name na het  leren van een nieuwe vaardigheid.
  • Nieuwe hunts – De Hideaway wijst ook de weg naar nieuwe avonturen, want spelers kunnen de Wanted-posters checken om krachtige monsters te ontdekken die door de wereld zwerven. Het verslaan van deze vijanden levert machtige beloningen op.
  • Nieuwe gevechtsacties – De nieuwe beelden tonen diverse gevechtsacties van Clive, waaronder Eikon-gevechten

Square Enix heeft ook bekendgemaakt dat de beroemde singer-songwriter Kenshi Yonezu, die al generaties lang populair is, en wiens single ‘Lemon’ een record vestigde in de Japanse muziekgeschiedenis, is bevestigd als zanger van de theme-song ‘Tsuki Wo Miteita – Moongazing.’ Bekijk hieronder de teaser-video van de theme-song:
Yonezu: “Woorden schieten tekort om uit te drukken welke impact FINAL FANTASY op mijn leven had. Ik had nooit kunnen denken of dromen dat ik ooit deze kans zou krijgen. Ik heb deze song speciaal voor deze game geschreven. Bedankt.”

Naoki Yoshida, producer of  Final Fantasy XVI zei, “Toen ik vernam dat we met Mr. Yonezu konden werken, was ik niet alleen verbaasd maar ook superblij. Ik ben een grote fan van Yonezu’s werk, en weet dat hij een passie heeft voor muziek die verschillende generaties aanspreekt. Daarom was ik ervan overtuigd dat hij iets bijzonder zou doen met de wereld, het verhaal en de thema’s van  Final Fantasy. Hij is niet alleen een geweldige artiest, maar ook een enthousiaste gamer en een Final Fantasy-fan, dus hoop ik dat iedereen naar zijn theme-song uitkijkt!”

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password