Mortal Kombat X

Mortal Kombat X
Mortal Kombat X

Als we kijken naar de screens, filmpjes en streams van Mortal kombat X mag je gerust zeggen dat het een grote indruk maakt. Wat weten we tot nu toe al over deze game?

De characters:

Cassie Cage: dochter van de 2 mortal kombat legende’s Johnny Cage en Sonya Blade … ‘Nuff said 😉
D’Vorah: half insect, half mens. Deze dame kan gebruik maken van insecten die haar in het heetst van de strijd bijstaan

Ermac: onze telekinetische held uit de vorige game met een leger zielen die (zeker van op afstand) zeer gevaarlijk kan zijn

Ferra en Torr: het eerste duo in mortal kombat. Samenwerkend een dodelijke combinatie

Goro (tot nu toe enkel verkrijgbaar via pre-order): deze 4-armige half mens, half draak kennen we al vanaf de allereerste mortal kombat game. De enige Shokan strijder die tot nu toe op de rooster staat

Kano:
 de leider van een internationaal misdaadkartel genaamd “The black dragon” kennen we ook al vanaf de eerste game. Zijn cybernetica lijkt wel aangepast voor deze nieuwe uitdaging

Kitana:
 de stiefdochter van Shao Kahn en prinses van Edenia, met haar stalen waaiers maakt ze de concurrentie een kopje kleiner.

Kotal Kahn:
 een nieuwe vechter van azteekse afkomst. In onze wereld beland na een overgangsritueel en bij onze maya’s terecht gekomen.

Kung Lao:
 onze lotus krijger heeft een plek weten te veroveren in de lijst met vechters. Deze shaolin krijger gebruikt zijn hoed voor desastreuze verminkingen van zijn tegenstanders

Quan Chi:
 deze tovenaar en necromancer die de controle heeft over het “Netherrealm” kan in deze uitgave van mortal kombat misschien niet meer rekenen op de steun van Scorpion (wie het einde zag van mortal kombat 9 weet wel waarom)

Raiden:
 de eeuwige god van de donder laat in deze game wel iets meer van zichzelf zien door een uitbreiding van zijn moveset. Dit kan volgens mij een geducht tegenstander worden

Reptile: deze hagedisachtige ninja kwam voor het eerst in mortal kombat als geheim karakter en heeft zich zodanig geëvolueerd tot een volwaardig lid van de mortal kombat scene. Met zijn force-ball en zure spuug aanvallen een goede speler voor lange afstandsaanvallen

Scorpion
 en Sub-Zero: de 2 waar de voorstelling mee begon en met de langstdurende vete in mortal kombat vanaf dag 1. Ik plaats deze 2 vechters bijeen omdat er gewoonweg een link bestaat en geen van beiden zonder de ander een doel lijkt te hebben. Benieuwd hoe de vete wordt verder gezet!

 

 

De verhaallijn zou zich afspelen 25 jaar na Mortal Kombat 9.
Hoe zich dit vertaald in het spel is nog vrij ongekend, wel weten we dat het verhaal zal heen en weer gaan van verleden tot dus 25 jaar later en dat er ook flashbacks zullen aanwezig zijn die ook speelbaar zijn. De kans is dus vrij groot dat er toch nog een aantal karakters zullen speelbaar zijn in de verhaallijn van het spel maar daarom nog niet in VS games.

Partij kiezen: nieuw in het spel is het feit dat er partij zal gekozen worden, de zogenaamde factions waarvan er 5 aanwezig zullen zijn: Black Dragon – Lin Kuei – White Lotus – Special Forces – Brotherhood of Shadow.
Hoe deze factions gaan werken is nog niet volledig duidelijk maar de bedoeling is uiteraard dat je een partij kiest en dat je bij winst of verlies van gevechten een verschil gaat maken in de stand van de partij waar je lid van bent.

 

 

Levend torens:
In mortal kombat 9 was er de “challenge tower” waar veel spelers menige uurtjes gespendeerd hebben.
In deze versie van Mortal Kombat X gaan er 3 levende torens zijn:

Quick tower: bestaat uit 5 gevchten en deze worden elke paar uur geupdate.
Daily tower: bestaat uit 8 gevechten en zal dagelijks worden geupdate.
Premier tower: bestaat uit 15 gevechten, deze toren zal netherrealm studios gebruiken tijdens grote evenementen en tijdens vakantieperiodes en zal wekelijks worden geupdate.

 

 

Hoe het ook verder gaat we zullen jullie zeker op de hoogte houden over deze game tot en met de releasedatum op 14 april.
MKX Komt uit op Playstation 4, Playstation 3, Xbox One, Xbox 360 en pc.

AZAZEL is een e-sport enthousiast die hoopt een meer bredere basis uit te bouwen in België. Speelt een variatie van games maar kijkt steeds uit naar the next big thing op competitief gebied.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password