Modern Warfare II overtreft $800 miljoen verkoop in drie dagen, levert grootste openingsweekend in de geschiedenis van de franchise

Activisions Call of Duty: Modern Warfare II kent het #1 best verkopende openingsweekend ooit in de franchise, met meer dan $800 miljoen wereldwijd aan sell-throughs na de eerste drie dagen vanaf de release op 28 oktober 2022.  De blockbuster opening overtreft alle grootste wereldwijde box office openingen van 2022 en overtreft ‘Top Gun: Maverick,’ en ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ wereldwijde box office openingen gecombineerd.

Modern Warfare II vestigde ook een nieuw franchise openingsweekend record als de #1 best verkopende Call of Duty gedurende de eerste drie dagen.  De release van Modern Warfare II, ontwikkeld door Infinity Ward, vertegenwoordigt een gedurfde nieuwe richting voor de entertainmentfranchise, die zal worden voortgezet met de komende release van Call of Duty®: Warzone 2.0 op 16 november.

“Dank aan ons getalenteerde team dat magie heeft gecreëerd met buitengewone kunstzinnigheid en technologie, en aan de wereldwijde gemeenschap van spelers die plezier en verbondenheid vinden in Call of Duty. Deze mijlpaal behoort hen toe,” aldus Bobby Kotick, CEO van Activision Blizzard.

In de eerste drie dagen van de release overtrof Modern Warfare II het vorige vijfdaagse franchiserecord dat in 2011 werd gevestigd door Modern Warfare 3. Het is de grootste opening ooit in Call of Duty. Spelers over de hele wereld namen deel aan de nieuwe lancering en vestigden nieuwe franchiserecords voor het aantal unieke spelers en gespeelde uren tijdens de eerste drie dagen van de premium release.

“Dank je, Call of Duty-spelers, voor het feit dat de lancering van Modern Warfare II er een is voor de recordboeken en tevens de best verdienende entertainmentopening van het jaar. Het is onze eer en het voorrecht om zo’n historisch openingsweekend af te leveren voor de beste fans ter wereld”, aldus Johanna Faries, General Manager, Call of Duty. “Hoe geweldig deze opening ook is geweest, Call of Duty heeft nog veel meer in petto. Een ongekend niveau van ondersteuning voor het Modern Warfare-universum ligt in het verschiet en de lancering van Warzone 2.0 staat voor de deur. Het is een ongelooflijke tijd voor de franchise.”

Modern Warfare II is wereldwijd beschikbaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc in een volledig geoptimaliseerde ervaring voor Battle.net, de online gaming service van Blizzard Entertainment, en Steam. De ontwikkeling van Modern Warfare II wordt geleid door Infinity Ward samen met een ongelooflijk team van studio’s, waaronder Activision Central Design, Activision Central Tech, Activision Localization Dublin, Activision QA, Activision Shanghai, Beenox, Demonware, High Moon Studios, Raven Software, Sledgehammer Games, Toys for Bob en Treyarch. Voor meer informatie en de laatste details volg @CallofDuty op Twitter, Instagram en Facebook.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password