Minecraft verwijst niet langer naar maker Notch

Een nieuwe update voor Minecraft heeft verwijzingen naar Markus Persson, de originele maker van de game, verwijderd. Het gaat om verwijzingen die op het titelscherm werden weergegeven. Daar passeren verschillende boodschappen, waaronder in het verleden zaken als “Made by Notch!” en “The Work of Notch!”. Die verwijzingen zijn nu dus verdwenen. In de credits van de game wordt hij wel nog vermeld.

Waarom de verwijzingen naar Notch verwijderd zijn, is niet bekend. Mogelijk heeft het iets te maken met het feit dat Minecraft, dat door miljoenen kinderen gespeeld wordt, inmiddels al een tijdje in handen is van Microsoft, en dat Notch inmiddels niet langer bekend is omwille van Minecraft alleen, maar ook omwille van soms bedenkelijk gedrag en uitlatingen op sociale media, inclusief complottheorieën.

Dennis
Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password