Microsoft doet niet mee aan 1 april

Het is weer bijna 1 april, een dag waarop wel eens een grap wordt uitgehaald, ook in de wonderlijke wereld van games. Verschillende bedrijven durven dan wel eens met een stevig uitgewerkte 1 aprilvis uit te pakken, maar daarvoor moeten we dit jaar blijkbaar niet op Microsoft rekenen.

Chris Capossela, hoofd van marketing bij Microsoft, zou een interne memo hebben verstuurd om alle werknemers aan te raden geen 1 aprilgrappen openlijk de wereld in te sturen in naam van Microsoft. Volgens Capossela heeft onderzoek namelijk uitgewezen dat zo’n grappen eigenlijk amper een positieve impact hebben en dus niet echt resultaat opleveren. Het risico zou zelfs groter zijn dat zo’n grap, afhankelijk van de aard ervan in relatie tot de positie van het bedrijf op dat moment, negatief uitpakt omdat een bedrijf zichzelf in de voet kan schieten.

Omdat het moeilijk is alle initiatieven van Microsoft werknemers te controleren, wordt dus aangeraden om 1 april gewoon voorbij te laten gaan en er niets mee aan te vangen. Of dit ook betekent dat we helemaal niets van Microsoft mogen verwachten, is echter onduidelijk. Het zou immers kunnen dat werknemers niet de vrijheid krijgen om te doen wat ze willen, maar dat binnen de top van Microsoft zelf wel aan een 1 aprilgrap is gewerkt, gecontroleerd en goedgekeurd, en dus met beperkte of berekende risico’s.

Dennis
Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password