Mass Effect Legendary Edition verschijnt op 14 mei

BioWare, heeft vandaag onthuld dat de Mass Effect Legendary Edition op 14 mei 2021 wereldwijd zal worden uitgebracht op de PC via Origin en Steam, de PlayStation 4 en de Xbox One, met forward compatibility op de PlayStation 5 en Xbox Series X|S. De Mass Effect Legendary Edition bevat de singleplayer-basiscontent en meer dan 40 downloadbare content (DLC)-verhaalpakketten, -wapenpakketten en -pantserpakketten uit Mass Effect, Mass Effect 2 en Mass Effect 3, waarmee spelers de legende van Commander Shepard opnieuw kunnen beleven in 4K Ultra HD met HDR.

“Het was een ongelooflijke reis waarop we de verhalen, personages en iconische momenten uit de Mass Effect-trilogie opnieuw beleefden, de spelervaring voor moderne platforms verbeterden en tegelijkertijd trouw bleven aan de geest van het origineel”,aldus Mac Walters, Project Director van de Mass Effect Legendary Edition en hoofdschrijver van de oorspronkelijke trilogie bij BioWare. “Het is een enorme onderneming om één spel, laat staan drie spellen, te remasteren, omdat er meer dan 100 uur aan gameplay in zit. Maar we wilden dit doen voor onze fans en een nieuwe generatie gamers die het iconische verhaal van Shepard willen beleven.”

De Mass Effect Legendary Edition biedt een verbeterde visuele ervaring met geremasterde personagemodellen en tienduizenden textures met een hogere resolutie. Verbeteringen in shaders en VFX, bijgewerkte belichting en verbeterde dynamische schaduwen, volumetriek en velddiepte zorgen voor een nieuw niveau van realisme in de trilogie. Ook de voorgerenderde tussenfilms zijn verbeterd, om elk verhaalmoment nog meer impact te geven.

De originele Mass Effect bevat uitgebreide verbeteringen in de wereld met extra details en uitwerking op locaties als Eden Prime, Ilos en Feros, die spelers tijdens hun reis door het heelal gaan verkennen. Mass Effect bevat daarnaast bijgewerkte interfaces/UI en diverse quality of life-verbeteringen. Verder zijn gevechten en verkenning gemoderniseerd door verbeteringen in het richten, de besturing en het gedrag van squads, de besturing van de Mako en de camera’s.

De Mass Effect Legendary Edition werkt in alle drie de titels met uniforme aanmaakopties voor personages en bevat een verbeterde en uitgebreide selectie van haar, make-up en huidtonen. Het iconische standaarduiterlijk van Female Shepard uit Mass Effect 3 is nu beschikbaar als de normale vrouwelijke Shepard-verschijning tijdens het aanmaken van personages in alle drie de games, zodat de ervaring in de trilogie nog uniformer wordt.

Jeffrey
Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password