Little Nightmares-franchise bereikt 12 miljoen verkochte exemplaren

Bandai Namco heeft vandaag, op de zesde verjaardag van de release van Little Nightmares, aangekondigd dat de franchise uit eigen kweek meer dan 12 miljoen verkochte exemplaren heeft bereikt.

De franchise heeft verschillende games uitgebracht, te beginnen met Little Nightmares in 2017, geproduceerd door Bandai Namco Europe en ontwikkeld door Tarsier Studios. De game zet de spelers neer als Six terwijl ze proberen te ontsnappen aan de Maw, een onderwater schip gevuld met groteske inwoners. Het vervolg, Little Nightmares II, uitgebracht in 2021, vertelt het verhaal van Mono, een jongen met een papieren zak op zijn hoofd, die het meisje in de gele regenjas ontmoet. Deze ontmoeting leidt hen tot het verkennen van verschillende locaties in Pale City, een plek die wordt verstoord door de zoemende transmissie van de Signal Tower.

Daarnaast verscheen in 2019 Very Little Nightmares, een mobile game ontwikkeld door Alike Studio waarin spelers moeten ontsnappen uit The Nest en meer moeten ontdekken over het achtergrondverhaal van Six.

“De Little Nightmares-franchise heeft een grote groei en succes gekend sinds de eerste aflevering, die vandaag zes jaar geleden werd uitgebracht”, aldus Arnaud Muller, CEO van Bandai Namco Europe. “We zijn trots op het werk dat de teams van Bandai Namco Europe samen met Tarsier Studios, Engine Software en Supermassive Games hebben verricht om geweldige games te maken en tegelijkertijd de franchise uit te breiden naar meer media.”

“De community door de jaren heen zien groeien is een zegen geweest”, voegt Lucas Roussel, Publishing Director en Little Nightmares Executive Producer bij Bandai Namco Europe, toe. “Toen we met Little Nightmares begonnen, dachten we dat we echt iets bijzonders hadden, maar we staan nog elke dag versteld van de betrokkenheid van onze fans bij de franchise. We kunnen ze niet genoeg bedanken voor hun toewijding en we blijven werken aan de volgende stap voor de franchise.”

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password