Klassieke sci-fi survival-horror is terug in Dead Space, verkrijgbaar vanaf 27 januari 2023

Motive, een studio van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA), heeft vandaag tijdens de tweede Developer Livestream ‘Crafting the Tension’ aangekondigd dat Dead Space vanaf 27 januari 2023 verkrijgbaar is voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. Dead Space is een remake van de klassieke sci-fi survival-horror game die vanaf de grond opnieuw opgebouwd is met de Frostbite-engine. De remake, die trouw blijft aan de visie van de originele game, bevat verbeterde audio en haarscherpe, meeslepende beelden, die zorgvuldig onder handen zijn genomen voor een nieuw niveau van realisme en kwaliteit.

Dead Space plaatst spelers in de schoenen van Isaac Clarke, een ingenieur die op een routinemissie is om een gigantisch mijnbouwruimteschip, de USG Ishimura, te repareren. Aan boord van de Ishimura wacht hem een levende nachtmerrie. De bemanning van het schip is afgeslacht en geïnfecteerd, en Isaac’s vriendin Nicole – die zich ook aan boord bevindt – is verdwenen. Alleen en gevangen, met slechts zijn gereedschap en zijn vaardigheden, moet Isaac vechten om te overleven. Niet alleen tegen angstaanjagende monsters genaamd Necromorphs, maar ook tegen zijn eigen afbrokkelende geestelijke gezondheid.

Het team van Motive heeft tijdens de tweede Dead Space Developer Livestream laten zien hoe de game naar moderne visuele standaarden wordt getild en hoe de originele omgevingen, personages, VFX en nog veel meer opnieuw vanaf de grond zijn opgebouwd om een niveau van kwaliteit en detail te creëren dat past bij deze generatie hardware en pc’s. Door verbeteringen zoals dynamische, volumetrische belichting te combineren met atmosferische en omgevingseffecten die in full-HDR zijn gerenderd, stelt Dead Space spelers bovendien in staat om de angstaanjagende, beklemmende gangen van de USG Ishimura te doorlopen met een ongekend niveau van immersie in deze geliefde franchise.

Zal Isaac het gruwelijke mysterie van wat er met de geslachte bemanning en schip is gebeurd kunnen ontrafelen, of verdwijnt hij voor altijd in het koude vacuüm van de ruimte? Kom erachter wanneer Dead Space wereldwijd lanceert op 27 januari 2023 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.

 

De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password