Kirby’s Return to Dreamland Deluxe

Kirby’s Return to Dreamland Deluxe
Kirby’s Return to Dreamland Deluxe
Release Datum:Genre:Platform:Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Hier is hij weer, onze geliefde roze bolvormige Kirby! We kunnen er maar niet genoeg van krijgen en zagen in het afgelopen jaar nog twee toffe titels passeren, namelijk Kirby’s Dream Buffet en Kirby and the Forgotten Land. Kirby’s Return to Dreamland Deluxe is echter geen nieuwe game, maar wel een port/remaster van een Wii game. Ondertussen heeft Nintendo best wat oudere, voornamelijk Wii-U games, overgezet naar de Switch. Is deze game slechts een één-op-één overzetting, of is er wat extra effort gestoken om Kirby’s avontuur zo episch mogelijk te maken.

Magolor the great

Alles is rustig en vredig op de planeet Popstar, waar Kirby en zijn vrienden leven, tot er plots een gigantisch schip neerstort. Dit schip behoort toe aan Magolor, en hij wil graag terug geraken naar waar hij vandaan kwam maar tijdens het neerstorten verloor zijn schip enkele noodzakelijke onderdelen. Kirby, King Dedede, Meta Knight en Waddle Dee stellen voor om de stukken te gaan zoeken en zodoende start ons avontuur! Ik moet alvast zeggen dat, voor oorspronkelijk een Wii-game geweest te zijn, Kirby en zijn omgevingen er erg kleurrijk en goed uit zien. De vrolijke deuntjes klinken nog even opzwepend en de gameplay is even strak als anders. Het is al snel te merken dat de game van de grond opnieuw opgebouwd is.

Maar er is meer veranderd dan enkel een grafische upgrade, ook de bestaande mini-games zijn wat aangepast en er zijn ook een deel nieuwe die allemaal verzameld zijn in de nieuwe Merry Magoland mode. Het is een beetje Mario Party, als er enkel mini-games zouden zijn. Hier kan je ook “souvenirs” vergaren, wat eigenlijk gewoon items zijn die je kan gebruiken in de verschillende levels. Verder kan je ook maskers verdienen die, buiten een cosmetisch effect, niets veranderen aan het spel maar wel een leuke collectible is. Verder zien we ook enkele nieuwe krachten, namelijk de Sand, Festival en een volledig nieuwe Mecha vaardigheden. Voor de jongere of minder ervaren spelers is er de Helper Magolor mode die je voorziet van een extra levensbalkje en je geregeld komt helpen zoals wanneer je in een put zou vallen.

Magolor’s Epilogue

Maar de beste toevoeging is de volledig nieuwe epiloog “Magolor’s Epilogue: The Interdimensional Traveler”, waar je met Magolor kan spelen nadat je het hoofdverhaal hebt uitgespeeld. In deze mode moet je, een beetje zoals in Metroid, Magolor zijn skills terug vrijspelen en hem weer zo sterk krijgen als hij voorheen was. Dit doe je door in de levels zo veel mogelijk magic points te verzamelen waarmee je je skills kan levelen. Nieuwe skills unlock je door bosses te verslaan, en zo krijg je bijvoorbeeld zijn Magic Bombs vaardigheid. Deze mode is trouwens vrij pittig en zal je vaardigheden zeker en vast testen. Je zal ook zo hoog mogelijke combo’s moeten maken, want dit zal je meer magic points geven.

Je vaardigheden levelen is trouwens noodzakelijk als je een schijn van kans wil hebben, en als extra opent het ook nog eens specifieke deuren waar je je vaardigheden kan testen en beloond kan worden met heel wat magic points! De laatste baas is trouwens geen lachertje, dus je zal op volle kracht en met alle vaardigheden de strijd moeten aangaan. Maar daar stopt de uitdaging niet, want als je overal minstens een gouden medaille weet te behalen, dan speel je een laatste level vrij die je nog een laatste grote uitdaging zal voorschotelen.

Conclusie

Kirby’s Return to Dreamland Deluxe is niet zomaar een snelle port of remaster van de Wii-titel uit 2013, maar heeft naast een grafische upgrade ook heel wat nieuwigheden gekregen waaronder een volledig nieuwe epiloog waar je met Magolor kan spelen. Ook jongere en minder ervaren spelers mogen wat hulp van Magolor verwachten in het hoofdverhaal indien gewenst. Dit is echt het type game dat ik mij over een paar jaar met mijn dochtertje zie spelen om haar rustig aan kennis te laten maken met de wondere wereld van gaming. Ondertussen moet ze het nog even stellen met de verschillende Kirby knuffels die thuis te vinden zijn.

Good

  • Volledig nieuwe, en meer uitdagende, epiloog
  • Nieuwe copy abilities
  • Helper Magolor maakt de game toegankelijker

Bad

  • De epiloog is pas speelbaar na het uitspelen van het hoofdverhaal
  • De meeste mini-games uit Merry Magoland zijn niet interessant
8

Geweldig

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password