Het weekend van Gamebrain – Wat speelden wij het afgelopen weekend? [Deel 36]

Weekend, een periode om te ontspannen en wat bij te gamen. Wat hebben wij dit weekend gespeeld?

Het voorbije weekend heb ik iets minder bezig geweest met gamen dan anders. Ondanks heb ik toch wel enkele uren verder gedaan met vrienden met The Crew: Wild Run. Zo zijn wij begonnen met voornamelijk online de competitie aan te gaan met andere mensen. Aangezien wij de campaign reeds hebben uitgespeeld valt er natuurlijk niet veel anders meer te beleven. Al wil dit natuurlijk niet zeggen dat er aan de online mode geen plezier te beleven valt, integendeel zelfs. Hoewel The Crew Forza Horizon 2 absoluut niet kan verslaan als leukste online racing game, blijft ook deze game erg leuk online. Zo hebben wij meerdere verschillende soorten events uitgereden, gaande van gewone races tot party games zoals de “Crown PVP mode”. In deze mode blijk ik bijna onverslaanbaar te zijn, al speelt hier natuurlijk ook een grote dosis geluk mee natuurlijk. Toch heb ik het afgelopen weekend het merendeels van de matches in deze spelmodus gewonnen. Uiteraard zal ik dan ook volgend weekend weer mijn tanden in deze game en mode zetten, want dit levert natuurlijk weer veel credits op die je kan gebruiken om nieuwe wagens en upgrades aan te schaffen. Nieuw ook in Wild Run is dat je nu ook met moto’s kan racen. Echter lijkt dit nog niet op punt te staan, want ik had hiermee een best grappig voorvalletje. Tijdens een race crashte ik namelijk met een moto op een wagen het uit normale verkeer, waardoor ik compleet met mijn moto enkele 100den meters de lucht in werd gekatapulteerd. En dat kan volgens mij niet de bedoeling zijn… Kijk maar in het filmpje hieronder:

 
 

Een andere game waar ik even mee bezig ben geweest dit weekend was Akiba’s Trip: Undead & Undressed. Deze game is een JRPG, met een unieke twist. Je vijanden zijn een soort van namaak vampieren. Waarom namaak vampieren? Wel deze vampieren zijn eigenlijk mensen die een experiment hebben moeten ondergaan waardoor ze niet meer tegen zonlicht kunnen. (en drinken dus ook geen bloed want het zijn geen tenslotte geen echte) Gelukkig kunnen ze het met voldoende kleding overleven, want ook het hoofdpersonage is hier het slachtoffer van. Het gevechtssysteem bestaat uit een beat-em-up, waarin je de vijanden moet verslaan door hen uit te kleden. Ja, je leest het goed! Je moet je tegenstanders uitkleden om ze te verslaan, want alleen dan zullen ze vernietigd worden door de zon. Natuurlijk zal ook de vijand proberen om tijdens de gevechten jouw personage uit te kleden. Goed, het is eens wat anders dan een standaard gevechtssysteem natuurlijk. Helaas word het nogal snel eentonig, waardoor het na een tijdje toch zal gaan vervelen. Gelukkig neemt de game zichzelf op geen enkel moment serieus wat natuurlijk bijdraagt tot een leuke, lichte sfeer. Helaas wist het mij allemaal niet echt te boeien, deze game zal ik dus naar alle waarschijnlijkheid enkel af en toe eens tussendoor spelen.

Omdat Akiba’s trip: undead & undressed mij niet echt wist te boeien ben ik toch maar even aan een andere game begonnen, want ik zocht na het uitspelen van Quantum Break vorige week tenslotte een andere game om te spelen. Die eer is dan uiteindelijk aan Dying Light toegekomen. Aangezien ik deze game al een tijdje had liggen, werd het toch wel eens tijd dat ik aan deze zou beginnen. En zeg nu zelf, een beetje zombien meppen is altijd leuk toch? Natuurlijk ben ik dan ook meteen begonnen aan het verhaal en het verkennen van de omgeving. Deze game wist mij gelukkig wel te boeien, het verhaal blijkt tot nu toe erg leuk te zijn, en ook het bevechten van zombies is bevredigend. Erg leuk ook is het feit dat je toch vrij voorzichtig moet spelen, want de zombies reageren op geluid, maak jij wat te veel lawaai bij het doden van een zombie, dan zullen er al snel meerdere komen aangestrompeld, waarna jij erg snel omsingeld kan raken, soms zelfs zonder dat je het merkt. Oppassen geblazen dus! De zombies zijn ook agressiever dan ik gewent ben uit andere games, en zeker wanneer het nacht word, dan zijn ze plots stukken sneller en kan je maar beter maken dat je wegkomt, en op een veilige plek wacht tot het weer dag is. Deze game zal ik de komende dagen dan ook met veel plezier verder spelen.

Om het weekend af te sluiten besloot ik om nog eens een film te kijken. Deze keer was het de beurt aan Tomorrowland (Project T in de benelux). En deze bleek best nog een leuke avonturen film te zijn, met best wel goede acteer prestaties. Een aanrader voor wie eens een wat rustigere en minder geweldadige film wil bekijken.

 

Jimmy
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bij Game Mania, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password