Het weekend van Gamebrain [#165]

Dames en heren, jongens en meisjes. Het weekend van Gamebrain is terug. Het is weer enkele weken geleden dat je dit nog kon lezen. We hebben het bij Gamebrain erg druk gehad, zowel persoonlijk als op vlak van games. Nu zijn we gelukkig helemaal terug en maken we allemaal terug tijd vrij om jullie te informeren. Wat vult onze dagen en nachten op dit moment tijdens week en weekenddagen? Lees het hier, bij de eerste weekend van Gamebrain van 2019.

Kevin

Mijn voornemen van 2019 is een goude ouwe. Zoals zoveel gamers is mijn voornemen om al de games in mijn bibliotheek, waar ik te weinig of nog geen aandacht aan heb besteed eindelijk van de nodige liefde te voorzien. Momenteel zijn we ook aan het bekijken of dit een aparte sectie op de website verdient. Een plek waar we rustig kunnen overlopen of recente games, die tot voordien weinig of geen aandacht hebben ontvangen, dit wel stilaan verdienen.

Afgelopen Kerstmis stond de Spyro Reignited trilogie op mijn verlanglijst. Deze heeft heel mijn speellijst overhoop gegooid en zich opgedrongen tot in mijn PS4. Ik heb hem niet alleen in 1 ruk uitgespeeld maar ook de platinum trophies van de 3 games behaald. Als je meer wilt leren en lezen over deze game vind je hier bij gamebrain een uitgebreide review.

Daarna heb ik even getwijfeld over wat ik ging doen. Wegens wat problemen ben ik mijn hele save-bestanden op mijn Switch kwijt geraakt. Hierdoor heb ik de confrontatie met Ganon niet kunnen verder zetten in ‘Breath of the wild’. Soms voelt herbeginnen bij een game positief aan, soms zie je er tegen op. Bij deze game wist ik niet zo zeker wat te doen. Omdat de game me tegensteekt? Nee, zeker niet. Eerder omdat de game zo uitgebreid is dat ik begon te tellen hoeveel uren van mijn leven ik weer kwijt zou raken. Hoe dan ook, ik ben ondertussen terug uren en uren aan het zoeken achter tempels en andere benodigdheden.

Op de PS4 heb ik gekozen om wat tijd te steken in, naar mijn gevoel, een onderschatte franchise. Ik heb het over Digimon. Digimon is dan wel niet zo populair als Pokémon maar ik heb er vaak evenveel plezier in. Momenteel ben ik dus bezig met Digimon world: Next order. Tot mijn grote verassing blijkt dit een remake te zijn van de PS1 game Digimon World. Ok, het is dan wel geen remake zoals Spyro dat een volledige en onaangetaste upgrade was. Het is eerder een overname van het pure concept. Er is duidelijk geluisterd naar de feedback van de fans en gezocht naar een succesvolle manier om nieuwe generaties van monsters in de game te betrekken. Persoonlijk wist ik niet eens dat deze remake er was. Ik had de game gekocht als Digimon-fan en had hem al een jaar in mijn kast staan. Mijn verbazing en genot was dan ook erg hoog toen ik de game de eerste keer opstartte. Deze game gaat nog erg lang in mijn console steken.

Nolan

Na een lange tijd telkens weer opzij geschoven te worden door de multiplayer games die ik en mijn vrienden de laatste tijd gretig aan het spelen waren, werd het nog eens tijd voor een goede single-player te spelen. Deze keer ben ik eens braaf geweest en niet direct naar mijn portemonnee gegrepen om het laatste nieuwe te kopen, maar heb ik besloten om het oude Griekenland verder te gaan verkennen van waar ik het had achter gelaten in Assassin’s Creed Odyssey. En God wat heb ik dit spel gemist. Het prachtige verhaal en de ludieke sidequests brachten mij helemaal terug in de stemming. Dat was ook te merken nadat ik op het einde van mijn weekend zag dat ik reeds voorbij mijn max level zat en op 3 na alle eilanden had gecleared. De weg naar deze platinum is zwaar en hard, maar na 120 uur begint deze EINDELIJK in zicht te komen. Verder had mijn wederhelft ook stiekem Overcooked 2 op mijn playstation gedownload. In deze leuke couch co-op konden we van onze virtuele keuken een rommeltje maken zonder erna te moeten argumenteren wie zijn beurt het was om de afwas te doen. Al snel werd duidelijk dat geen enkele uitdaging ons te groot was en vlogen we doorheen de levels. Tijdens de loading screens maakten we al plannen wie wat zou koken, en op deze manier is ook van deze game de platinum bijna in zicht.

Jimmy

De laatste tijd heb ik het vrij druk gehad met mijn werk waardoor gamen een beetje op een laag pitje heeft gestaan. Toch heb ik desondanks toch de remake van Resident Evil 2 weten uit te spelen tijdens het afgelopen weekend. Wegens tijds gebrek heb ik er wel enkele weekends over gedaan, maar dat betekend natuurlijk alleen meer dat ik er des te langer plezier aan heb beleeft. De originele uitgave uit 1998 had ik destijds ook zeer vaak gespeeld, en dat zal met deze game ook niet anders zijn. Het zal dan ook niet bij deze ene keer gaan blijven. Zeker gezien het hier om een zeer geslaagde remake gaat. Ik hoop dan ook dat Resident Evil 3 en Code Veronica dezelfde behandeling gaat krijgen. Ook een Remake van Dino Crisis zou zeer welkom zijn!

Niels

All work and no play makes… je kent het wel. Daarom moet ik na het werken toch geregeld terug eens wat vaker tijd maken om te kunnen gamen. Momenteel hang ik weer voornamelijk vast aan mijn Switch, waarop ik niets minder dan de remake van FF9 aan het spelen ben. Veel wil ik er nog niet over prijsgeven, dat kunnen jullie heel binnenkort lezen. Net zoals een andere game, waar ik helaas helemaal niets over mag vertellen, buiten dat het een cute anime styled spel is dat heel gelijkend speelt met Diablo. Klinkt dit interessant? Hou dan zeker de komende weken de site goed in het oog om een review over deze mysterie game te spotten!

Kevin
Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password