Het weekend van Gamebrain [#157]

We zijn er eventjes tussenuit geweest, maar hier zijn we weer met een artikel om jullie kort te vertellen waar onze redactieleden zich mee bezig houden in het weekend!

Niels

Afgelopen weekend was er een besloten (retro) game meet van een van de groepen waar ik al een tijd lid van ben. Zoals elk jaar was dit in Oudenaarde, in een kleine doch gezellige kring. Er stonden heel wat retro consoles zoals de Sega Mega Drive, Dreamcast, Playstation 2, Super Nintendo maar ook obscure toestellen zoals de Phillips CD-I, de PC Engine en zelfs de Virtual Boy van Nintendo. Maar er was ook plaats voor de moderne consoles, en zo stond er een PS4 met VR setup, konden we de nieuwe Spiderman spelen en was er uiteraard ook de Nintendo Switch van de partij. Games zoals de recent gereviewde SNK Heroines en Blade Strangers werden uitvoerig gespeeld door de aanwezigen, maar we hebben ook een klein Mario Kart 8 Deluxe tornooi georganiseerd, welke ik uiteindelijk gewonnen had! Hoe dan ook was het echt wel een geslaagde dag!

Eenmaal thuisgekomen kon ik het echter toch niet laten om nog wat te gamen, en starte ik Tales of Blossom op. Een indie title die ik tijdens een sale had gekocht, omdat deze mij onmiddellijk deed denken aan The Legend of Zelda, iets was de makers duidelijk ook niet onder stoelen of banken hadden gestoken. Zo begint het verhaal al met de tekst “Have you heard the story of the Elf boy who lived in the land of H…” waarna er prompt gezegd wordt dat het al zo vaak verteld is geweest, en dan begint het verhaal van Lily. En ook hier zie je gewoon dezelfde kamer als waarin Link wakker werd in A Link to the Past (voor de Super Nintendo)! Maar de game doet uiteraard zijn eigen ding daarna, en heeft bijvoorbeeld een combo systeem voor de combat en elk gevonden item maakt gebruik van je magie meter. Je magie vult zichzelf ook bij. Zeker een aanrader voor fans van dit genre.

Nolan

Hier zit ik dan. Detroit: become human platinum behaald, scrollend door mijn lijst met games niet wetende wat het volgende gaat zijn. Mijn vriendin was bezig met Ni no Kuni 2 en toen wist ik het. Een JRPG was lang geleden. Omdat ik nogal in een nostalgische bui was besloot ik Final Fantasy X nog eens op te starten, aangezien ik deze nog niet had uitgespeeld. Al snel kwam ik er achter waarom dat was. Ik had mezelf in een nauw hoekje gedreven waardoor ik met een enorme level gap zat en zwaar underleveled was. Opnieuw beginnen dus. Genietend van deze klassieke topper met prachtige cutscenes baande ik mij een weg door de intro en de eerste stukken van het verhaal. Op zondag ging ik langs bij vrienden en haalden zij het playlink spel ” knowledge is power” tevoorschijn. Dit was voor mij een primeur, maar ik moet zeggen dat ik mij enorm geamuseerd heb. Na de eerste 2 spelletjes op de laatste en voorlaatste plaats te eindigen, kon ik mij bij het derde spel toch naar een overwinning leiden. Van een geslaagde avond gesproken.

Dennis

Ik heb in New York gezeten! Enfin, een virtueel New York dan toch. Want voor het eerst heb ik een volwaardige Spider-Man game mogen spelen! Wie had gedacht dat je een andere, gevlederde, superheld nodig had om een fatsoenlijke, web-slingerende game te kunnen maken? We mogen dus Batman en de Arkham games dus dankbaar zijn. Voor het eerst krijg ik ook effectief zin om ALLES te doen omdat ik mij perfect en met veel acrobatie van punt A naar punt B kan bewegen. Voeg daar nog het verhaal, de personages, de leefwereld én de zin om combo’s te leren en in vloeiende beweging om te zetten, dan snap je wel dat ik mij effectief een heel weekend zonder pauze heb kunnen amuseren. Dat was toch alweer eventjes geleden eigenlijk! Voor zij die nog twijfelen om deze (volgens geruchten) kandidaat voor “Game Of The Year” in huis te halen heb ik slechts 1 vraag. Vond je de Batman games leuk? Dan ga je vast en zeker meer lol beleven aan deze titel. Eigenlijk wil ik zelfs zo ver gaan dat Spider-Man de betere detective is. Soit, ik moet er weer vandoor. Er liggen wat zij missies op mij te wachten! Doei! “schiet een web en slingert weg”

Jimmy

Mijn weekend stond vooral in het teken van V-Rally 4 en Tekken 7. Over V-Rally 4 ga ik nu nog niet al te veel vertellen, daarvoor moeten jullie onze aankomende review binnenkort  maar eens lezen! Afgelopen week verscheen voor Tekken 7 de tweede season pass, die kon ik natuurlijk niet zomaar laten schieten. Want als enorme Tekken fan wil ik natuurlijk alle characters in mijn bezit hebben. Mijn vrije tijd is dan ook besteed aan het oefenen met Anna en Lei. Ik moet tenslotte hun nieuwe moves en timing toch vanbuiten leren hé! En dit terwijl ik de vloer aanveegde met mijn vrienden. Wat kan Tekken toch leuk zijn!

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password