Het weekend van Gamebrain [#156]

Het weer is ondertussen wat gekeerd, dus dat betekend dat we weer wat vaker knus in de zetel willen zitten met onze favoriete gameconsole aan. Wat onze redactieleden dit weekend speelden, lees je hier!

Niels

Dit weekend heb ik mij weten te amuseren met een kleine indie game, Bulb Boy. Het spel speelt als een soort van point-and-click adventure game, waarin je bepaalde items moet verzamelen om puzzels op te lossen terwijl je ook moet oppassen voor verschillende gruwels die je maar al te graag willen doden. Het is een horror themed spel, maar dat merk je al vrij snel. Alles ziet er creepy uit, en er wordt veel gespeeld met duisternis en donkere groene kleuren. Je hoofdpersonage heeft een lamp als hoofd, en daar kan je dus ook gebruik van maken om te kunnen zien in het donker. Heel moeilijk is de game niet, en de puzzels zijn ook vrij simpel. Toch mag dit het plezier niet drukken, zeker niet omdat de game vrij goedkoop is en het echt wel de moeite was om het verhaal te verkennen. Ik heb er ook wel voldoende genot uit weten te halen, en zo was de game elke euro meer als waard voor mij.

Nu goed, mijn honger was bijlange nog niet over. Tijd om het volgende spel te kiezen! En gelukkig had ik enkele dagen geleden post aangekregen, en daar zat mijn bestelling in van de Mega Man X Legacy Collection voor de Switch. Een import game weliswaar, aangezien Capcom deze niet fysiek in Europa heeft uitgebracht. En zo speelde ik nog maar eens door mijn favoriete game-reeks. Momenteel zit ik ergens op het einde van Mega Man X4, en de games weten mij nog steeds even hard te entertainen als op de release dag zelf, zoveel jaren geleden! Binnenkort ook eens werk maken van die ene nieuwe modus, waarin bazen het samen opnemen tegen jou…

Dylan

Na zowat de meest epische God of War ooit gespeeld te hebben een paar maanden geleden dacht ik dit weekend om eens terug te gaan naar God of War III Remastered. Zelfs de ‘oude’ games van de reeks hebben nog steeds hun charme, zelfs na de nieuwste te spelen blijf ik me hier mee amuseren! Ergens blijft het toch fijn om Kratos zijn oude kwade zelf te zien tegenover het ‘rustige’ vadertypetje van de nieuwe God of War. Aangezien ik op de recentste game game de Platinum trofee heb kunnen halen, wou ik mezelf uitdagen om deze game ook 100% uit te spelen. Als ik het geduld ervoor heb 🙂

Naast de grote titels speel ik ook wel eens graag de kleinere minder bekende titels. Afgelopen weekend heb ik nog een pareltje ontdekt, Nidhogg 2! Het is een arcade game waar je 1 VS 1 speelt en de bedoeling is om helemaal tot jou finish te geraken zonder te sterven. Klink simpel? Dat is het dus niet… Aangezien je tegenspeler er alles aan zal doen om jou te stoppen en zelf ervandoor te gaan! Je hebt 4 verschillende wapens waarmee je elkaar te lijf kan gaan, en je kan er ook mee gooien. Het heeft wel een hele aparte stijl waar waarschijnlijk niet iedereen voor te vinden is. Mekaar op de meest originele of stomme manieren tegenhouden om de eindmeet te bereiken, het was een avond waar veel gelachen en gebruld werd!

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password