Het weekend van Gamebrain [#151]

De zomer gaat rustig verder, met temperaturen waardoor moeders overal hun kinderen liefst zoveel mogelijk zien buiten spelen. Ondertussen doet Gamebrain zijn 151’ste weekend artikel, maar ook hier weet de redactie dat de zon lustig schijnt. Toch zoeken ze af en toe de schaduw op in een koel hoekje van het huis, of nemen ze een handheld mee om ergens languit vanonder een parasol toch wat te gamen. Wat zoal? Dat lees je hier!

Niels:

Het weekend begon zeer aangenaam, na het werk enkele levels erdoor jagen van Azure Striker Gunvolt 2, welke als 1 van de 2 games beschikbaar is op de Nintendo Switch game Azure Striker Gunvolt: Striker Pack. Het gemakkelijkste kan ik deze game omschrijven als Mega Man op steroïden. Het speelt als een klassieke Mega Man X titel, met name dat je van links naar rechts beweegt in een 2D omgeving en dat je door middel van verschillende soorten upgrades je vijanden aan gort knalt. Ook is er de dash ability, waarmee je snel een kleine afstand kan overbruggen terwijl je tijdelijk niet geraakt kan worden. Wat er wel heel verschillend is, is dat je na het schieten op vijanden hun “target”, waarna je Gunvolt een elektrische aanval kan laten gebruiken die massa’s schade doet! Een zeer moeilijke, maar wel aan te raden game.

Goed, lang heb ik niet kunnen genieten van de game, want we zouden naar de cinema gaan. Echter, niets bleek er van waar te zijn, en ik werd naar een prachtig verrassingsfeest geleid waar tal van mijn vrienden en vriendinnen me zaten op te wachten! Super leuk uiteraard, maar het belangrijkste is misschien wel dit: Een van de cadeau’s was de volgende game waar ik nu al van weet dat ik er uren en uren op ga slijten. Het spel was niets minder dan Octopath Traveler, de nieuwe oldskool RPG van Square Enix, op de Switch. En wat een pracht van een game is het geworden. Je krijgt in het begin de keuze om te spelen met 1 van de verschillende personages, en je start dan je avontuur vanuit hun verhaalpunt. Teveel ga ik nog niet weggeven over deze klassieker in wording, want de bedoeling is toch wel om hier een volledige review van neer te pennen. Ondertussen weet ik dus al wel wat mij de komende dagen te doen staat!

Jimmy

Erg veel tijd heb ik dit weekend niet gehad om te gamen. Zaterdag heb ik zoals elk weekend moeten werken, en op zondag ben ik weer op pad getrokken om foto’s te gaan nemen. Deze keer ben ik naar een retro marktje en oldtimer meeting getrokken. Om toch nog een beetje in de sfeer te blijven heb ik tijdens de avond met enkele vrienden verder The Crew 2 gespeeld. Goed, niet alle wagens zijn oldtimers in die game, maar ook de moderne wagens mogen er zijn natuurlijk! Ondertussen zitten we ongeveer halfweg in de game en begin ik een aardige verzameling aan wagens bij elkaar te krijgen. Ik begin ook steeds beter en beter te worden in de drift events. Hopelijk komt er snel een update zodat PvP mogelijk is. Ik kan niet wachten om mijn drifting skills te testen tegen enkel menselijke tegenstanders.

Ondanks dat ik niet zoveel tijd had is het toch niet bij The Crew 2 gebleven. We zijn onlangs ook eens begonnen aan The Division. Deze game is veel te lang blijven liggen bij mij. Door de aankondiging van het tweede deel besloten ik en mijn vrienden om toch eens onze tanden te zetten in het eerste deel. Met een nieuwe verslaving tot gevolg…

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password