Het weekend van Gamebrain [#146]

Alweer een weekend voorbij, alweer tijd uiteraard om mee te delen waar gamebrain zich dit weekend mee heeft weten te amuseren!

Niels: 

Er zijn zo van die games waarvan je gewoon al weet dat ze goed gaan zijn, en dat je veel plezier er aan gaat beleven. En van Xenoblade Chronicles 2 wist ik dit ook al, maar het heeft lang geduurd vooraleer ik er de tijd voor heb kunnen vrijmaken. En dit weekend was het dan eindelijk zo ver. De game stelde dan ook niet teleur, en ik heb uren en uren verloren dit weekend met Rex en zijn Blade(s). Het spel voelt een beetje aan als een MMORPG maar dan offline en met een veel zwaardere focus op het verhaal. Ik weet ook dat ik nog maar een klein stukje gezien heb van de game, maar dat is niet erg. Ik kijk er in ieder geval naar uit om verder te spelen! Ook heb ik nog wel enkele uurtjes gespendeerd aan een nieuwe game voor te reviewen, Stay op de Xbox One. Meer hierover later natuurlijk 😉

Jimmy: 

Tijdens het afgelopen weekend heb ik mij weer eens met een paar verschillende games beziggehouden. Zo heb ik allereerst Tennis World Tour uitgebreid getest, vanwege de review die ik hier binnen enkele dagen zal publiceren. Verder heb ik mijn tijd net zoals vorig weekend ook besteed aan Detroid: Become Human. Deze game blijft een zeer leuk tussendoortje om tussen al de andere games door te spelen. De game is dan ook een goede vervanging voor een film of serie, aangezien de game daar meer van weg heeft dan van een echte game. De laatste singleplayer game die ik speelde tijdens het weekend was dan weer Far Cry 5. Ook deze ligt nog te wachten op mij tot ik deze eindelijk eens uitspeel. Maar reviews gaan natuurlijk even voor. Toch heb ik ondanks het werk met de review toch enkele verhaal missies afgewerkt. Het einde is bijlange nog niet in zicht, maar het komt er wel eens van.

Online tenslotte hebben we dit weekend nog eens Forza Horizon 3 gespeeld. Het was alweer een tijdje geleden dat we deze geweldige game samen hadden gespeeld, dus het werd wel weer eens tijd. Blijkbaar ben ik het ook nog niet verleerd trouwens, want ik ben er weer in geslaagd enkele races te winnen. Helaas wel geen kampioenschap gewonnen. Maar een tweede plek is ook niet verkeerd natuurlijk!

Jo:

Dit weekend was voor mij al Nintendo wat de klok sloeg.

Er was namelijk een gratis online toernooi van Mario Tennis Aces, dat later deze maand voor de switch verschijnt. Hier kon je tegen andere switch eigenaars de nieuwe moves uitproberen die deze titel aan de franchise gaan toevoegen.

Met maar liefst 9 personages kun je aan het tennissen, dit in de typische Mario Tennis stijl. Naast de topshot, slice, smash, lob en drop shots zijn er nu ook trick shots toegevoegd. Hiermee kun je door het gebruiken van je power meter schoten opvangen waar je normaal niet aan zou kunnen. Ook kun je de tijd vertragen of special shots doen, maar deze kosten ook meter die je tijdens het spelen langzaam opbouwt.

Het toernooi matcht je iedere keer met een speler die even ver zit in de ladder naar de finale, zo kom je normaal tegen iemand uit die even sterk is als jij. Zelf ben ik al verschillende keren tot in de finale geraakt om er iedere keer genadeloos uitgeslagen te worden door iemand die datzelfde ook al bereikt heeft.

Het spel ziet er in ieder geval verbluffend en gelikt uit, persoonlijk kan ik niet wachten om het in huis te halen.

Naast Mario Tennis hebben mijn vriendin en ik deze week in de Splatoon 2 ESL Benelux meegedaan!

Dit was een nieuwe ervaring, aangezien er in de Benelux voorheen nog geen ESL aandacht aan Splatoon gegeven werd. De competitie was bikkelhard en we zijn dan ook niet ver geraakt, maar we hebben toch 2 wedstrijden kunnen winnen en zijn dan op de achtste plaats geëindigd.

Een dikke proficiat aan alle teams die hebben meegedaan, we doen volgende keer zeker weer mee!

Tot slot hebben we nog een paar uurtjes Monster Hunter: World gespeeld, onze gebruikelijke verslaving. Er was immers weer wat nieuwe content verschenen! Deze houden een paar nieuwe quests in, een nieuwe mantel en een nieuw monster!

Het gaat hier om Lunastra, de partner van de gevreesde Teostra. Met haar blauw vuur richt ze langdurende schade aan, dus extra opgepast, medehunters!
Wat hebben jullie gespeeld? Laat ons zeker weten wat we gemist hebben!

Dylan

Dit weekend was de gesloten bèta van The Crew 2 actief, deze heb ik dan ook uitgebreid doorgenomen omdat ik een preview hiervan zal schrijven. Deze kan je zeer binnenkort verwachten! Aangezien het een bèta is, is de game ook relatief beperkt. Maar er was zeker genoeg te doen.

Voor de rest heb ik me nog eens gewaagd aan Brawlhalla. Een gratis game vergelijkbaar met Super Smash Bros. Met een paar vrienden mekaar wat aflappen is fun gegarandeerd! Het was een tijdje geleden dat ik het nog eens had opgestart maar ik liet me niet kennen en heb best wel wat matchen gewonnen.

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password