Het weekend van Gamebrain [#144]

Jaja beste lezers, alweer een weekje verder dus hier zijn we weer met onze vaste post om jullie wat in te lichten waarmee wij ons weer wisten bezig te houden!

Niels

Metroid is toch altijd best een coole game geweest, en het hele metroidvania genre heeft de afgelopen jaren wel heel wat aandacht gekregen. Zo kwamen er meerdere games uit die hetzelfde principe hanteerden zoals bijvoorbeeld The Mummy Demastered en Axiom Verge. En die laatste wil ik het even over hebben, want deze heb ik van het weekend helemaal doorgespeeld, en wat een geweldige game was me dat zeg!

Zoals ik dus al had gezegd, haalt het zijn inspiratie uit Metroid. Maar ik moet eerlijk bekennen, deze game stak voor mij met meters boven alle klassieke Metroid titels uit. In deze game zitten enorm veel wapens verborgen, net als een hoop andere power-ups en collectibles. Het volgt voor de rest zowat dezelfde structuur, je hebt een map die je grofweg aangeeft waar je bent en welke plekken je reeds bezocht hebt. Op het eerste zicht lijkt het dus een gewone invulling van de standaard formule. Maar het spel maakt ook slim gebruik van enkele Castlevania trucjes (die ik hier niet uit de doeken ga doen) om zo zichzelf te kronen tot geslaagde metroidvania game. Wat er voor mij echt wel uitsprong, was de sfeer. Mijn god, wat een geweldige duistere sfeer heerste er in deze game wel niet. En voornamelijk daardoor stak deze game voor mij ver boven eender welke game van dit genre uit. Ik heb er 8u over gedaan om de eerste keer door het avontuur te geraken, en eindigde met slechts 64% van de collectibles en 88% van de map gezien te hebben. Dat kon ik zo niet laten, dus heb ik er nog meer als 4u bovenop gedaan om echt alles te vinden. Maar voor zo een topgame, durf ik dat wel eens over te hebben!

Jimmy

Tijdens het afgelopen weekend heb ik eigenlijk amper gegamed. Ik ben namelijk op pad gegaan met mijn fotocamera naar een fly-in op de luchthaven van Antwerpen. Hierdoor heb ik enkel een klein uurtje God of War kunnen spelen, en een beetje battlefield 1 online. Hierdoor valt er niet zo veel te vertellen deze keer, maar de schade zal ik ongetwijfeld volgend weekend wel weer inhalen!

Niels begon zijn gamers' avonturen in het vroege Nintendo tijdperk. Liefhebber van zowat alle game genres, met grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de pen in de andere zet hij zijn ongezouten visie om in reviews zodat je weet waar je je aan kan verwachten.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password