Het weekend van Gamebrain [#140]

Alweer een week verder en uiteraard een weekend waarin we ons alweer op onze games en backlog hebben gestort! Kom even bij ons rond de tafel zitten, en we bespreken graag wat ons dit weekend aan het gamen hield, en hoe wij daarop terug kunnen blikken.

Niels

Ook dit weekend stond weer grotendeels in het teken van gamen om reviews te kunnen schrijven. Zo was er het vreemde Where are my friends op de Nintendo Switch, welke ik uiteindelijk met alle moeite van de wereld kon uitspelen. Niet omdat het een moeilijke game was, integendeel, maar je zal moeten wachten op de review om te snappen wat ik bedoel. Daarna heb ik kort eventjes de eerste Bayonetta gespeeld, maar na een level gespeeld te hebben het toch weer even aan de kant gelegd zodat ik 88 heroes: 98 heroes edition kon spelen. 88 heroes is een toffe retro styled platformer waarin je met 88 helden 88 levels moet zien uit te spelen. De catch? Elk level start je met een random held, en als je held sterft, speel je met de volgende random held. Maar een gestorven held is voorgoed verloren, of toch totdat je 88 munten weet te scoren waarop je dan een held mag kiezen om terug tot leven te wekken.

Na het uitspelen van bovenstaande game, was het tijd om dé game van het weekend te spelen. Ik heb namelijk de Yakuza 6 review copy aangekregen, en als grote fan van de reeks moest ik gewoon uitgebreid mijn tijd kunnen nemen hiervoor. Dus zaterdag, van zodra ik kon, ging ik verder waar ik donderdag avond gestopt was, namelijk het starten van Chapter 1. Ik had enkel de prologue gespeeld op donderdag, en was nu klaar om mij alweer te verliezen in deze prachtige saga rond de yakuza vechtersbaas Kiryu. Meer hierover ga ik nog niet uit de doeken doen, maar ik heb toch redelijk wat progressie weten te maken, en ik kan nu al zeggen: Wat een game!

Jimmy

Vorige week konden jullie nog lezen dat ik bezig was met de originele God of War. Die zelfde dag nog heb ik deze game uitgespeeld. Hierdoor werd het dus meteen tijd om ook aan het vervolg te beginnen. Mijn weekend heb ik dan ook voornamelijk aan God of War 2 besteed. Ondertussen ben ik net iets over de helft van deze game. Bijgevolg zijn er ondertussen dan ook reeds enkele honderden liters bloed gevloeid. Het was dan ook een lekker bloederig weekend! Het is tevens de eerste keer dat ik games uit deze reeks heb gespeeld, mijn mening tot nu toe kan je vinden in mijn “Backlog” artikel over God of War.

Naar goede gewoonte heb ik ook tijdens dit weekend weer wat online gespeeld samen met enkele vrienden. Hoewel het deze keer wel niet zo lang was vanwege God of War 2, die best verslavend blijkt te zijn. Allereerst heb ik weer samen met mijn collega PUBG gespeeld. Deze keer was het tevens één van mijn beste matches ooit! Want ik ben er weer in geslaagd een chicken dinner te veroveren, en dit terwijl ik 7 kills, die best wel indrukwekkend waren, – al zeg ik het zelf –  heb weten te scoren.

Het weekend afsluiten deden we wederom met enkele leuke matches Tekken, samen met enkele kameraden. Veel kan ik hier niet over zeggen, behalve dan dat we ons toch weer goed hebben vermaakt met talrijke interessante matches. kortom een geslaagd gaming weekend voor mij! Hopelijk voor jullie ook.

Jimmy
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bij Game Mania, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password