Het Franse kwalificatietoernooi voor de “Roland-Garros eSeries by BNP Paribas” vond gisteren plaats in Parijs

De Franse kwalificatiefase van het wereldwijde “Roland-Garros eSeries by BNP Paribas” e-gamingtoernooi van FFT en BNP Paribas, werd gisteren, woensdag 25 april, gehouden in een filiaal van BNP Paribas in Parijs.

De 64 deelnemers streden om een ​​plaats in de finale, die op vrijdag 25 mei 2018 zal plaatsvinden in het Roland Garros-stadion. Het kwalificatietoernooi werd bijgewoond door de eSport-ambassadeur voor Roland Garros, de professionele videogamespeler Norman “Genius” Chatrier. Hij is de kleinzoon van Philippe Chatrier, de voormalige directeur van de Franse tennisfederatie.

Geïnteresseerde spelers kunnen zich nog aanmelden voor de kwalificatietoernooien in Italië (Rome – 2 mei – stuur een mail naar RGeSeries.it@fft.fr voor registratie), het Verenigd Koninkrijk (Londen – 4 mei – RGeSeries.uk@fft.fr), India (Delhi – 5 mei – RGeSeries.in@fft.fr ), België (Brussel – 9 mei – RGeSeries.be@fft.fr)  en Spanje (Madrid – 16 mei – RGeSeries.es@fft.fr).

Deze competitie wordt gespeeld in de komende videogame “Tennis World Tour”, een uitgave van Bigben Interactive. Hierbij wordt een demonstratieversie van de game gebruikt, met een gravelbaan in de Roland Garros-kleuren en een selectie spelers met onder andere Gaël Monfils, de ambassadeur van de game. Tennis World Tour is vanaf 22 mei verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

Jimmy
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bij Game Mania, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password