Guild Wars 2 – Uitbreiding onthuld – Secrets of the Obscure

Vandaag hebben ArenaNet en NCSOFT Guild Wars 2: Secrets of the Obscure, de vierde uitbreiding voor de MMORPG Guild Wars 2. De uitbreiding komt uit op 22 augustus 2023 en bevat een verscheidenheid aan nieuwe gameplayfuncties en epische avonturen die zich hoog boven Tyria afspelen. De uitbreiding gaat dieper in op de eeuwenoude mysteries rond de zwevende Tovenaarstoren die spelers al meer dan twintig jaar intrigeren en verrijkt de online wereld zonder abonnement van een van de meest duurzame en geliefde pc-games aller tijden.
Secrets of the Obscure is te koop voor € 21,99. Op de lanceringsdag zijn er nieuwe verkenbare gebieden, twee nieuwe Strike Missions en nieuwe gameplayfuncties. Toekomstige content wordt zonder extra kosten gelanceerd en blijft nieuwe ervaringen toevoegen: een extra kaart, een nieuwe Fractal of Mists-ontmoeting, Strike Mission-uitdagingsmodi en nieuwe beloningen komen in de daaropvolgende maanden en tot in 2024.

Het gloednieuwe verhaal plaatst spelers in de schoenen van zowel de voormalige verdediger als de ontdekkingsreiziger van het onbekende, terwijl ze racen om de wereld te verdedigen tegen een tot nu toe ongeziene dreiging. Het avontuur begint met een klim door de Skywatch Archipelago, de eerste van twee nieuwe maps die op de releasedag aan de game worden toegevoegd. Deze zwevende eilanden hangen hoog in de lucht boven Tyria en worden aangevallen door de Kryptis, een demonisch ras van kwaadaardige wezens die door instabiliteiten in de nevelen stromen en de fragiele vrede van de wereld bedreigen in de nasleep van de nederlaag van de oudere draken. Wat volgt is een epische strijd in het Demonenrijk, waar het lot van de wereld in handen ligt van de speler en hun geheimzinnige nieuwe bondgenoten.

Een schat aan nieuwe functies, activiteiten en verhaallijnen opent nieuwe mogelijkheden voor gameplay:

  • Nieuwe maps: Twee nieuwe verkenbare maps zijn beschikbaar op 22 augustus, de Skywatch Archipelago en Amnytas, en een derde volgt in een toekomstige update.
  • Nieuw hubgebied: De raadselachtige Wizard’s Tower dient als startpunt voor spelers om Secrets of the Obscure te verkennen en is de centrale locatie die de speler verbindt met de hoofdpersonages en gebeurtenissen van de uitbreiding.
  • Astrale afdeling: Als de Kryptis Tyria binnenvallen, kunnen spelers zich aansluiten bij een groep schattenjagers en avonturiers die bekend staan als de Astral Ward om de wereld te helpen beschermen. Ze ondernemen monsterjachten en premiecontracten door het spel heen om hogerop te komen en nieuwe beloningen en vaardigheden te verdienen.
  • The Heart of the Obscure: dit belangrijke gereedschap dient als de hoofdsleutel van de speler om de nieuwe uitbreiding te verkennen; naarmate ze vooruitgang boeken met het upgraden van deze mystieke steen, verdienen ze de mogelijkheid om speciale deuren en beloningskisten te openen, om ondersteunende voorwerpen te maken zoals leylijn- en updraft-generatoren en om de rifts voor de Astral Ward te openen en te sluiten.
  • Geavanceerde vliegmeesterijen: Het verwerven van de favoriete Skyscale mount wordt makkelijker in Secrets of the Obscure, maar spelers die hun Skyscale trainen in zowel de nieuwe track van deze uitbreiding als het eerder uitgebrachte Path of Fire, verdienen extra functionaliteit voor hun skyscale. Twee van de Secrets of the Obscure skyscale masteries – in-combat mounting en updraft use – zijn ook van toepassing op de griffon mount.
  • Nieuwe aanvalsmissies: Twee nieuwe uitdagende instanced encounters voor 10 spelers komen met Secrets of the Obscure: het Cosmic Observatory en de Temple of Febe. De Challenge Modes zijn gepland voor latere releases.
  • Tovenaarskluis: De Wizard’s Vault geeft Astral Acclaim voor het voltooien van dagelijkse, wekelijkse en seizoensgebonden prestaties in het spel. Spelers kunnen Astral Acclaim inruilen voor unieke voorwerpen zoals pantserstukken, wapen- en mountvellen, goud, legendarische craftingmaterialen en meer.
  • Relieken: deze nieuwe uitrustingssleuf, die wordt vrijgespeeld op level 60, zal nu de thuisbasis zijn van de grote verscheidenheid aan runensetbonussen die voorheen op verschillende runentypes te vinden waren, waardoor speciale effecten beter kunnen worden aangepast en spelers meer vrijheid hebben om de statbonussen te kiezen die ze voor hun personages willen gebruiken.
  • Wapenmeesteropleiding: elk van de negen beroepen in de game krijgt nu de mogelijkheid om de wapens uit te rusten die voorheen waren voorbehouden aan hun elite-specialisatie, waardoor spelers nieuwe spel- en bouwopties krijgen.
  • Nieuwe beloningen: Er staat spelers een stortvloed aan nieuwe verdienbare beloningen te wachten, waaronder de eerste set legendarische pantsers in de game die je kunt verdienen met open world PvE-activiteiten.

 

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password