GRID Legends is nu wereldwijd verkrijgbaar

Codemasters en Electronic Arts hebben vandaag GRID Legends uitgebracht: een actievolle racegame die je op het puntje van je stoel laat zitten en laat genieten van cross-platform-multiplayer-gameplay, een unieke verhaalmodus en mogelijkheden om razendsnel te verbinden met vrienden. Revolutionair is de hop-in-gameplay-mechanic, waarmee spelers binnen enkele seconden kunnen toetreden tot een race, zonder te hoeven wachten in lobby’s. Andere innovaties zijn de intuïtieve Race Creator om spelers de races van hun dromen te laten creëren en ‘Driven to Glory’, een episch motorsportverhaal waarin spelers het opnemen tegen supersterren in de prestigieuze GRID World Series.
In-race-choreografie is vernieuwd in GRID Legends en dat betekent dat geen enkele race hetzelfde is. Unieke persoonlijkheden van AI-coureurs garanderen een onvoorspelbare manier van racen in iedere bocht, dus spelers moeten altijd het onverwachte verwachten. AI-bolides strijden met elkaar om raceposities en nemen risico’s om aan kop te blijven. De levendige wereld van GRID Legends brengt onvoorspelbare momenten met zich mee, zoals crashes, uitslaande motoren en auto’s die direct voor je neus over de kop vliegen. De game brengt spelers naar iedere uithoek van de wereld en bij launch zijn er al 130 routes beschikbaar, waaronder tracks uit het echte leven zoals Brands Hatch en Indianapolis, en iconische straatcircuits in Dubai en Londen.

“GRID Legends is de perfecte racegame om samen met vrienden te spelen en in de meest iconische steden in de wereld rond te scheuren”, zei Mark Green, GRID Senior Development Director bij Codemasters. “Onze spelers kunnen nóg meer variëteit en keuzes verwachten. Van ‘Driven to Glory’ en een diepgaande carrièremodus tot de Race Creator en hop-in cross-platform-multiplayer. Er is iets voor iedere raceliefhebber beschikbaar en we kunnen niet wachten om iedereen aan de start te zien.”  

Spelers kunnen vanaf launch al kiezen uit meer dan 100 voertuigen om in te racen en te upgraden: van klassieke touringcars en vrachtwagens tot elektrische auto’s, single-seaters en hybride auto’s. De in-game Race Creator stelt spelers in staat om de races van hun dromen vorm te geven en dankzij multi-class-opties kunnen trucks het bijvoorbeeld opnemen tegen zeer compacte voertuigen in een race waar voor iedereen dezelfde regels gelden. Ook is er een randomiser-knop beschikbaar voor spelers die sneller in de actie willen duiken. Wanneer er een race op deze manier is gecreëerd kunnen spelers hier online events hosten in private lobby’s voor vrienden of deze openbaar maken voor de wereldwijde community. Alle multiplayer-opties beschikken over cross-platform-functionaliteit, waardoor spelers en vrienden eenvoudig samen kunnen komen, ongeacht het platform waar zij op spelen.

‘Driven to Glory’ is een moderne verhaalmodus die in documentairestijl wordt gepresenteerd, inclusief live footage, interviews met coureurs en vooropgezette in-game-events. Het verhaal volgt Driver 22, een nog onbekende coureur op het circuit die zijn weg omhoog probeert te werken van beginner tot wereldkampioen. Hij neemt het op tegen gevestigde namen, waaronder Nathan McKane van Ravenwest. De live content brengt spelers dichter bij de actie en de cast die deze content tot leven brengt is zeer divers, inclusief de prijswinnende Britse acteur Ncuti Gatwa.

GRID Legends is nu verkrijgbaar voor Xbox Series X|S en de PlayStation 5, evenals voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Leden van EA Play* kunnen de game 10 uur lang spelen met gratis proefversie en EA Play Pro-leden krijgen toegang tot de Deluxe Edition.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password