Google kondigt Stadia aan

Google heeft gisteren een interessante aankondiging gedaan, namelijk Google Stadia! Een nieuwe console vraag je? Nee, een streaming service voor games. Je kan het sterk vergelijken met Netflix maar dan voor games. Hiermee kan je vanuit je browser in een game zitten binnen de 5 minuten. Zo kan je bijvoorbeeld als je een trailer ziet van een bepaalde game vanuit die trailer de game opstarten met een klik op knop. Of je nu een beest van een gaming PC hebt of een simpele notebook, het maakt allemaal niet uit. Het enige wat je moet hebben is een stabiele internetconnectie. De games kunnen worden gestreamd tot een 4K resolutie en in de nabije toekomst zelfs tot 8K!

Je kan ook de controllers gebruiken van de consoles die al in huis hebt, maar Google brengt ook een nieuwe controller uit. De Google Stadia controller kan je verbinden via een draadloos netwerk zodat deze ook rechtstreeks verbonden staat met de game dat je speelt in de Stadia servers. Ook kan je via Google Assistant knop hulp vragen als je vast zit in een bepaald level, zo hoef je niet een tweede toestel erbij te nemen en opzoeken hoe je verder geraakt in de game.

Google Stadia zal ook volledige cross-platform play ondersteunen. Zelfs save files en vooruitgang in de game kan overgedragen worden naar elk toestel waarop je kan spelen, zelfs je smartphone!

De service zal in 2019 beschikbaar zijn en tegen de zomer zullen ze aankondigen welke games je vanaf launch kan spelen.

Dankzij Tech Insider kan je in onderstaande video de presentatie bekijken in een samenvatting van 5 minuten.

 

Dylan is een gamer in hart en ziel. Elk genre kan door hem geapprecieerd worden. Een goed verhaal is vaak belangrijker dan mooie graphics!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password