Gangs of Sherwood: beleef de legende van Robin Hood als nooit tevoren

Uitgever NACON en ontwikkelaar Appeal Studios presenteren een nieuwe video voor de co-op action-adventure game Gangs of Sherwood. In de video vertellen Game Director Andrea Di Stefano en Art Director Michael Defroyennes hoe ze een nieuwe draai geven aan de legende van Robin Hood.

In Gangs of Sherwood kunnen spelers de rollen aannemen van vier beroemde helden uit de legende: Friar Tuck, Little John, Maid Marian en, uiteraard, Robin Hood. Daarnaast wilden de ontwikkelteams aandacht schenken aan de rijke folklore van de legende door minder bekende personages toe te voegen, zoals Alan-a-Dale. Al evenveel aandacht ging uit naar de tegenstanders, zoals de charismatische Guy of Gisbourne, die vaak wordt gezien als een huurmoordenaar met de opdracht om Robin Hood te vermoorden, en de abdis van Kirklees, die verantwoordelijk zou zijn voor de dood van Robin Hood.

Het verhaal in Gangs of Sherwood geeft een unieke draai aan de legende van Robin Hood. Het is een oorlogsverhaal waarin de helden leiding geven aan een verzetsgroep die het tegen de kwaadaardige Sherrif van Nottingham opneemt. In de wereld waarin het verhaal plaatsvindt, spelen technologische vorderingen een belangrijke rol, wat een science-fiction-dimensie toevoegt aan de middeleeuwse omgevingen. “De nieuwe technologie werd mogelijk dankzij de Lionheart, een unieke steen die werd meegebracht van de kruistochten en gebruikt kan worden om metaal te transformeren en magische eigenschappen te geven,” aldus Andrea Di Stefano. “Deze snelle technologische ontwikkeling heeft geleid tot een revolutie in transport en de manier waarop oorlogen worden beslecht. In ons geval is de technologie van grote invloed op gevechten, de interactie tussen helden en vijanden, en welke krachten personages kunnen gebruiken, wat leidt tot explosieve en spectaculaire gevechten.”

Hun avonturen voeren spelers naar diverse, verbluffende omgevingen, waarvan sommige ze zeker bekend zullen voorkomen. Michael Defroyennes: “We beginnen bijvoorbeeld in het dorp Locksley, dat wordt aangevallen, en er zullen natuurlijk andere iconische plaatsen zijn, zoals Sherwood Forest en de stad Nottingham. Daarbij wilden we ook de grimmige aspecten van de verschillende regio’s benadrukken en tonen hoe de wereld is verscheurd door de oorlog en hoe de vervuiling van technologie de omgeving heeft aangetast.”
Over Gangs of Sherwood:
Gangs of Sherwood is een co-op action-adventure game voor 1 tot 4 spelers met snelle gameplay en een hoge herspeelwaarde in een nieuwe versie van de wereld uit de legendes van Robin Hood. Dankzij de krachten van de Philosopher’s Stone, beschikken de legers van de Sheriff van Nottingham over ongekende macht, waarmee ze de mensen van Engeland harder dan ooit onderdrukken. In deze unieke science-fantasy-versie van de Robin Hood-legende kunnen spelers genieten van explosieve gevechten, spectaculaire combo’s, en co-op gameplay voor fans van epische gevechten en uitdagingen in verbluffende omgevingen.

Kenmerken:

  • 4 ICONISCHE SPEELBARE PERSONAGES Kies uit Robin Hood, Maid Marian, Friar Tuck en Little John, vier legendarische, volledig aanpasbare helden met elk hun eigen manier van vechten.
  • EEN ONVERGETELIJK AVONTUUR Spelers moeten vele bendes vijanden verslaan in omgevingen die uiteenlopen van Sherwood Forest tot het vliegende fort van de Sheriff van Nottingham. Dwarsboom de plannen van de tiran en bestrijd formidabele soldaten in prachtige omgevingen, binnen een science-fantasy-versie van een bekende wereld.
  • CO-OP ACTIE VOOR 2 – 4 SPELERS – Combineer spectaculaire aanvallen met die van andere teamleden om verwoestende combo’s uit te voeren.
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com