Gamescom 2023: Mortal Kombat 1

Het blijft nog steeds vreemd klinken, Mortal Kombat 1. Zeker omdat er al zoveel Mortal Kombat games zijn verschenen over de jaren heen, maar ook daar zijn ze niet altijd even logisch geweest met hun nummering. Anderzijds is de hernummering wel te snappen als je weet dat ze met deze game een soort van reboot willen realiseren. Op de vloer was het mogelijk om de nieuwste entry in deze legendarische reeks zelf te testen, dus dat hebben we ook gretig gedaan. Initieel hebben we wat versus matches gespeeld, waar het al snel duidelijk werd hoe prachtig (en ook hoe brutal) de game er uit ziet. De assistance characters zorgen er voor dat combo’s enorm vlot en dodelijk uitgevoerd kunnen worden en we hadden enorm veel plezier met elkaar te overtreffen.

Maar er viel meer te ontdekken dan de standaard versus mode, en dat was de Invasions mode, een nieuwe single-player mode die het beste van voorgaande campaign modes samenbrengt tot een nieuw gegeven. Voor je moogt beginnen moet je eerst je personage kiezen, en aangezien Scorpion steevast de favoriet is van Niels werd ook ditmaal voor Scorpion gekozen, en ten slotte nog een support character. In deze modus is het je doel om vooruitgang te boeken op een virtueel bord door vijanden te verslaan of door bepaalde challenges te voltooien. Onderweg verdien je ook heel wat zaken zoals relics en talismannen waarmee je je personage wat kan tweaken. Deze customization mogelijkheid is best interessant en brengt weer wat nodige diepgang aan een anders relatief standaard fighting game.

Let er wel op, Invasions is geen vervanging van een interessante en diepgaande story mode! Want dat is wat er ons initieel beloofd werd, en daar geloven wij enorm graag in, zeker als we onderstaande trailer watertandend opnieuw bekijken en ons afvragen in welke richting ze de reboot van het verhaal gaan duwen. Het ziet er ook naar uit dat deze Mortal Kombat ook denkt aan de solo speler en een heuse single player ervaring weet te bieden.
Vorige: Little Nightmares III Overzicht Volgende: NARUTO X BORUTO Ultimate Ninja STORM CONNECTIONS

 

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password