Gamebrain’s Top 5 van 2020 – Jimmy

2020 was een zeer vreemd jaar. Vooral dan vanwege de corona-crisis die het dagelijkse leven erg in de war stuurde. Natuurlijk kregen gamers door de lockdowns wel de kans om lekker bij te gamen. 2020 was ook het jaar dat de nieuwe console generatie is aangebroken met de PlayStation 5 en de Xbox Series X|S. Verder zijn er nog enkele topgames verschenen waardoor we gelukkig goed wisten wat doen. Alvast een kleine waarschuwing, deze lijst gaat bij mij niet op een objectieve manier gebeuren zoals ik wel bij reviews werk, hier gaat het puur over de games waaraan ik het meeste plezier heb beleeft in het afgelopen jaar. Bij deze dus mijn persoonlijke top 5 games van 2020!

5. Moving Out

Moving out is een game waarvan ik in eerste instantie niet veel verwachte. De game kwam bij release ook uit op Game Pass voor Xbox. Het leek volgens mijn vriendin wel een geinig spelletje om samen te spelen, dus heb ik deze dan maar even braaf gedownload. Om vervolgens een verslaving over te houden aan deze game. Wat is het leuk om te proberen op alles goud te behalen en alle sterren te verdienen door samen alle extra opdrachten te voltooien. Uren zijn we samen verloren aan deze game, en er zullen nog veel uren gaan volgen.

4. Overcooked! All You Can Eat

Deze game is een heruitgave/remaster van Overcooked en Overcooked 2. Dit met net iets betere graphics, een 4K-resolutie en draaiend op 60 frames per seconde. Dat er een tweede multiplayer party game in mijn lijst is geslopen is opnieuw de schuld van mijn vriendin. Samen hebben we reeds beide originele uitgaven uitgebreid gespeeld, dit ook met een geslaagde poging om alle sterren te halen in beide games. Toen in november dit geremasterde pakket uitkwam begon het weer te kriebelen bij ons beiden, en konden we het niet laten om opnieuw alles te proberen halen in deze twee games. Het blijft verslavend en uitdagend om alle gerechten snel, en in juiste volgorde af te leveren. De zin “Nog een leveltje spelen?” is tijdens de eindejaars-periode dan ook vaak over onze lippen gerold. Ondanks dat deze nieuwe uitgave pas eind 2020 is verschenen, is het toch één van de games waaraan ik het meeste plezier heb gehad. Waar een vriendin toch al niet goed voor kan zijn!

3. Resident Evil 3

Hoewel ik wist wat te verwachten van Resident Evil 3 was deze game voor mij toch de verrassing van het jaar. Ik had al enorm genoten van de remake van het tweede deel, en dat was zeker niet anders met deze remake. Hoewel de game kort was heb ik genoten van het verhaal, en natuurlijk ook de gameplay. De manier waarop men deze remake heeft aangepakt is een voorbeeld voor andere reeksen. Hoewel Nemesis er nog steeds indrukwekkend uitzag, had hij na een tijdje spelen niet meer dezelfde impact, terwijl hij in het origineel altijd beangstigend bleef.  Voor mij is RE3 één van de games waaraan ik op vlak van verhaal het meeste plezier heb beleeft in 2020. Hopelijk komt er snel een remake van Resident Evil 4, ik heb er nu al zin in!

2. Doom Eternal

Doom Eternal was een game waar ik heel erg naar uitkijk, dit vanwege de geweldige reboot van Doom in 2016. Het vervolg wist de reboot nog eens te verbeteren, door nog strakkere gameplay te bieden met voldoende nieuwigheden en enkele geslaagde platform elementen. De game voelde nog bruter aan, terwijl ik dacht dat dit na Doom niet nog meer kon. Gelukkig was ik hier mis in, want zelden heb ik zo een brute gewelddadige game gezien. Meer van dit please!

1. Command & Conquer: Remastered Collection

Command & Conquer is een reeks die me zeer nauw aan het hart ligt. Dankzij een klasgenoot ontdekte ik de sequel, Red Alert, wat meteen in een verslaving naar deze game toe resulteerde. Iets wat nog vele jaren heeft geduurd, want ik ben nog steeds verzot op deze reeks. Des te meer teleurstellend is het dan ook dat het al jaren geleden is dat er nog een goed nieuw deel is verschenen. Althans toch tot vorig jaar de Command & Conquer: Remastered Collection is uitgekomen. Voor mij was dit toch meteen de game waaraan ik het meest plezier heb beleeft in 2020. Dit onder andere door de nostalgische gevoelens die deze weet op te wekken. En natuurlijk ook door de geweldige gameplay die ook nu nog steeds staat als een huis. Hierdoor heb ik de allereerste C&C game, en C&C Red Alert weer enorm veel gespeeld, en dit samen met vrienden, wat ook nu weer voor onvergetelijke gaming momenten zorgt. Deze game zal ik de komende jaren dus nog veel spelen, tot natuurlijk een remaster van Tiberian Sun en Red Alert 2 verschijnt. Hopelijk komen deze er ooit aan, maar na het succes van deze remaster collectie twijffel ik daar niet aan.

Haalden de top 5 net niet
Jimmy
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bij Game Mania, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password