Gamebrain’s Top 5 van 2020 – Dylan

Als ik zou zeggen dat 2020 een goed jaar is geweest op alle vlakken zou ik vlakaf liegen. Afgelopen jaar is één van de meest afgrijselijke jaren dat ik in mijn 28-jarige leven heb mogen meemaken. Al een geluk zijn er nog video games waar we ons aan kunnen optrekken, en daar heeft 2020 toch wel wat moois kunnen bieden! Dus bij deze is de eer aan mij om mijn persoonlijke top 5 aan te kondigen voor 2020.

5. Ghostrunner

Ghostrunner is eigenlijk heel toevallig op mijn radar verschenen, hoe juist weet ik zelfs al niet meer! Maar sindsdien ben ik de game in het oog beginnen houden en dan ook weer uit het oog verloren. De game is zelf uitgekomen in oktober, maar ik heb de game pas vrij recent aangekocht. En ondanks mijn controller al een paar keer door de ruit is gevlogen heb ik zeker geen spijt van deze aankoop!

Deze fast paced first-person cyberpunk ninja simulator is echt super vet! Het is een mix van het parcours lopen van Mirror’s Edge en het one shot, one kill concept van Hotline Miami. Het verhaal is redelijk vaag maar dat doet er in deze game eigenlijk niet toe. Je kan met een tetris-achtig upgrade systeem nieuwe skills leren en aanpassen wanneer je dit zelf wilt om zo je speelstijl meteen te veranderen. Het kan met momenten enorm frustrerend zijn maar eens je die vervloekte level hebt uitgespeeld voel je je toch wel als een badass!

4. Final Fantasy VII Remake

Final Fantasy is een reeks die uiteraard al jaren bestaat dat moet ik jullie niet vertellen. Maar zelf ben ik pas into de reeks geraakt sinds Final Fantasy XV. I know, shame on me! Maar omdat ik zo verkocht was van FFXV ben ik meteen ook in de oudere games gedoken, Final Fantasy VII was de eerstvolgende in de rij. Kort nadat ik de originele game had uitgespeeld (en volledig verliefd was op Tifa), las ik de aankondiging dat er een remake ging komen. De pre-order was alleszins snel geplaatst!

Ondanks dat de remake het originele verhaal niet volledig volgde was ik wel volledig mee met wat ze probeerde te bereiken. Ook het extreem vage einde kon we wel bekoren. De combat was ook een hele mooi mix van het nieuwe live action en het oude turn based systeem, beter had ik het niet kunnen doen. Ik ben alvast benieuwd naar deel twee!

3. Ghost of Tsushima

Ik denk dat Ghost of Tsushima op vele hun lijstje zal staan dit jaar. Visueel één van de meest prachtige games die ik heb gespeeld in 2020. De game is ook best lang in development geweest en maar goed ook, want deze game heeft de studio volledig geacet! Het klassieke wraak van de Samurai verhaal in combinatie met een zeer fijn afgewerkt combat systeem werkt zo goed. En dat in combinatie met de prachtige open velden vol fauna en flora, ik betrapte me er zelfs soms op dat ik letterlijk met mijn mond open naar mijn scherm zat te staren. Normaal gebruik in de photo mode in games amper, maar in Ghost of Tsushima is het bijna een schande als je dat niet doet.

2. Cyberpunk 2077

Aaah, Cyberpunk 2077. By far de meest besproken van 2020, en zeker niet onterecht. Maar desondanks al de haat dat de game heeft moeten slikken, staat deze toch op nummer twee voor mij. Moesten de bugs en glitches niet aanwezig zijn geweest, had die zelf op nummer één gestaan. Ik moet er wel even bij zeggen dat ik de game op PS5 heb gespeeld en dus heb kunnen genieten van Night City zoals CD Projekt Red het heeft gewild. Ik heb ook heel wat bugs en crashes gezien maar toch bleef de game mij in zijn greep houden. Na een goede 30 uur had ik verhaal uitgespeeld en nog had ik niet alles gezien wat de stad mij te bieden had, verre van zelfs.

Is de game overhyped geweest? Misschien wel. Verdient het de backlash die ze hebben ontvangen. Op next-gen toestellen of PC, zeker niet. Op de basis PS4 en Xbox modellen, misschien wel. Er valt gewoon zoveel te ontdekken en Night City is enorm indrukwekkend om in rond te cruisen. Als je het juiste platform in huis hebt om deze te spelen.

1. Spider-Man’s Miles Morales

Voor de mensen die mij een beetje kennen, zal dit niet als een verrassing komen. Mijn nummer één voor 2020 is Spider-Man’s Miles Morales. Van zodra ik de PS5 in huis had, was dit de eerste game die ik heb opgestart. En dan van begin tot einde en voor de volledige 100% uitgespeeld voor ik aan een andere game ben begonnen. Het mag dan ‘maar’ een standalone DLC zijn, en toch wist de game zich te onderscheiden van de originele Spider-Man game in 2018.

En wat is het geweldig om in New York rond te slingeren met de gezellige kerstsfeer die er hangt en de straten en gebouwen die bedekt zijn met sneeuw.

Haalden de top 5 net niet
Dylan is een gamer in hart en ziel. Elk genre kan door hem geapprecieerd worden. Een goed verhaal is vaak belangrijker dan mooie graphics!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password