Gamebrain @ Nintendo Post E3 2018: Starlink: Battle for Atlas

Starlink is de nieuwe action adventure game van Ubisoft, met een toch wel speciaal kantje. Je zweeft namelijk door de ruimte en land op planeten om daar tegen vijanden te vechten en missies uit te voeren, maar dit in een zelfgebouwd ruimteschip. Om dit schip te bouwen vind je tijdens het spelen onderdelen en upgrades, maar je kunt ook miniaturen kopen. Deze kun je dan op je Joy-Con Grip bouwen en onderdelen uitwisselen terwijl je aan het spelen bent. In ieder onderdeel zit een chip, dus het spel weet precies wat je bouwt en past je schip in-game aan.

Dan kun je na het spelen je volledig gebouwde model op je kast zetten als herinnering aan de epische avonturen die je hebt gehad. Gameplay-gewijs zit de game goed in elkaar: je vliegt rond met je ruimteschip en kunt schakelen tussen vliegen en een soort tank modus om vijanden aan te vallen.

Dit spel komt ook uit op PS4 en Xbox One, maar de Switch krijgt als unieke content de Arwing van de StarFox franchise.

Beschikbaar op 16 oktober 2018

Jo: Ze lieten op de demo niet veel zien, maar ze hadden een tafel vol onderdelen klaarliggen en lieten me spelen met het bouwen van mijn eigen schip, wat ontzettend leuk was. Daarna mocht ik een missie doen en het spel speelde een beetje als een kruising tussen No Man’s Sky en Destiny. Ik was voor naar de Post E3 te komen niet overtuigd maar nu overweeg ik het wel te gaan halen. Al maak ik me nog druk over of het spel niet een beetje pay to win gaat worden met die models.

Marleen: Ik denk dat het tofste van Starlink: Battle for Atlas is dat je middenin missies heel makkelijk en vloeiend onderdelen van je schip kunt wisselen zodat je de juiste uitrusting hebt voor elke situatie. De wereld die de demo liet ziet was prachtig en maakte me zeker enthousiast. Eerlijk toegegeven ben ik nog wel een beetje sceptisch over de losse onderdelen van de schepen en in hoeverre deze een voordeel bieden binnen het spel. Als deze onderdelen, die je apart erbij moet aanschaffen, de game echt een stuk gemakkelijker maken dan wordt het natuurlijk een duur grapje.

 

Vorige: Fifa 19 Overzicht Volgende: Fortnite
Jo Smeets
Snapback is Rhythm game zot, dol op RPGs en fighting games en verslindt games met een goed verhaal. Met een uitgesproken mening gaat hij zijn reviews te lijf zodat jullie weten waar jullie aan beginnen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password