Gamebrain @FACTS Spring Edition 2023

Je zal het allicht wel links of rechts gezien hebben, afgelopen weekend vond de lente-editie van FACTS plaats. En het was ook niet zomaar een gewone editie, het was de 30-ste verjaardag van de populaire conventie die fans van overal weet aan te trekken. Voor wie het nog niet weet, FACTS staat voor Fantasy, Animation, Comics, Toys en Sci-Fi. Het mag wel gezegd worden dat, na 30 jaar, het evenement een zeer grote groei heeft weten te maken, zeker als je bedenkt dat het 30 jaar geleden allemaal begon in een klein café in Gent. Nu goed, in 1993 was ik zelf nog piepjong en woonde ik (nu nog steeds trouwens) helemaal aan de andere kant van Vlaanderen. Toch ga ik al sinds een 15-tal jaar geleden naar FACTS, waaronder heel wat keren ook in cosplay. De laatste jaren is dat aspect voor mij wat weggevallen, maar er zijn nog zoveel andere leuke zaken te doen en beleven op FACTS waarvoor ik elke keer wel weer zin heb om een dagje naar Gent te trekken!

The Archivists Log Book

Allereerst is het altijd enorm leuk om te zien hoe ze het geheel ingekleed hebben. Deze editie stond het huis van de Archivist, letterlijk en figuurlijk, centraal te pronken in het midden van de grote “Geek Market” hall. Er waren ook tal van andere zaken op te merken zoals de klokkentoren van Storybrook (uit de serie “Once Upon a Time”, een absolute aanrader trouwens!) en je kon je hart gaan ophalen in de “Fan Village” en “Techtopia” hallen waar heel wat props te vinden waren van franchises zoals Star Wars (elk jaar kan je wel wat R2-units zien rondrijden met dank aan de R2Builders droidbuilders), Ghostbusters (met een mooie replica van de Ectomobile) en zo veel meer. Hoe je het ook draait of keert, de inrichting was weer helemaal geslaagd en het geheel zag er heel erg mooi uit. Een van mijn favoriete setpieces, mogelijks omdat ik pas de serie heb gebinged, was een stukje gebaseerd op “The Last of Us”. Als ik één minpuntje zou moeten geven, dan is het wel dat het podium voor de cosplay parades wat vreemd geplaatst was, vlak voor de ingang van de “Cosplay and Gaming” hal waardoor het moeilijker was om hier te passeren tijdens de catwalk.

Meet your heroes

Naast de grote mogelijkheid om te shoppen tot je er bij neervalt, voor zowel heel wat geeky stuff van al je favoriete reeksen en heel wat Trading Card Games, heb je ook de mogelijkheid om kunstenaars, tekenaars, auteurs of acteurs/actrices te ontmoeten voor een foto en/of een handtekening. Deze editie kon je namen zoals Alexander Ludwig (Vikings, The Hunger Games), Katie Leung (Harry Potter, Arcane), Daniel Gillis (The Originals, The Vampire Diaries) zien, maar ook voor de kleinere fans waren Samson & Marie en de Nachtwacht aanwezig voor een Meet & Greet.

Plenty of Activities

Maar daar blijft het niet bij, want je kon ook heel wat workshops meevolgen, naar panels gaan of zelfs meedoen aan speed dates (waarvoor trouwens ook inclusieve sessie voorzien waren). Verder kon je ook deelnemen aan korte introductie D&D sessies, bordspellen spelen, videogames spelen op zowel arcade kasten als retro gaming consoles, meedoen aan Horcrux en Pokémon zoektochten, gebruik maken van enkele photobooths of de opblaasattracties bezoeken. Wat ook aanwezig was, is de AR-racing game van Supercube (waar wij een tijdje geleden ook al eens zijn gaan karten)!

Onwards to the next one!

Zo kan ik nog wel een hele tijd blijven door gaan over al de leuke activiteiten die je kan doen of zaken die je kan bezichtigen, maar het is uiteraard niet hetzelfde als het meemaken. En het wil natuurlijk lukken dat ze eind dit jaar, op 21 en 22 oktober, het nog eens helemaal gaan overdoen om deze 30-ste verjaardag niet zomaar voorbij te laten gaan. Ik ben alvast benieuwd welke acteurs en actrices ze deze keer gaan strikken, en misschien koop ik mij die volgende editie dan toch maar dat lightsaber waar ik zo over zat te twijfelen afgelopen zaterdag…

Voor meer sfeerbeelden, check onze onderstaande instagram post!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gamebrain.be (@gamebrain.be)

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password